cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Dividir per a destruir

El conqueridors creixen sobre la divisió. La política antillengua pròpia del Consolat pot dur la més terrible, la més perillosa de les conseqüències: xapar en dues una societat en crisi. Tant el bessó més dur del Govern com cercles de la dreta més extrema castellanista boten d'alegria perquè "només" el 70% dels pares d'infantil i primària han elegit el català com a primera llengua per als seus fills. Ho interpreten com una victòria perquè fa uns mesos es superà amb escreix el 80%. L'objectiu és destruir la immersió. Gaudeixen com infants amb sabates noves perquè ho interpreten com un retrocés de la llengua pròpia preservada a l'Estatut. En realitat això és el que els alegra més: desitjarien veure la carta de l'autogovern balear liliputitzada si no trossejada. I alguns d'ells, si poguessin, tirarien l'autogovern a la mar. És l'única eina que tenen per imposar l'alienació que tant els convé: negar, menysprear, arraconar. Els que temem la llengua pròpia son els mateixos que no creuen ni en la cultura (sigui quina sigui), ni en la cohesió social, ni en la pau civil. Aquests valors els treuen de polleguera perquè deixen en ridícul la seva obsessió per dominar, per imposar, per ser aquí els titulars monopolítics d'un poble al qual li volen arrabassar l'ànima per convertir-lo en robot manejat per ells. Encerclar la llengua pròpia és la primera passa. Però el que volen com a objectiu final és el sembrat sencer. Vinclar-se a Madrid els dóna molt de poder, el suficient per establir la seva supremacia no des de l'autoafirmació sinó destruint els valors mil·lenaris dels altres. Així, al llarg de la Història han desaparegut pobles mentre d'altres s'han constituït en hegemònics. Per això ara estan contentíssims amb el 30%, encara que en part vengui de la immigració extracomunitària. Els hi és igual. Quan es tracta de poder, tots els ressorts són bons per aconseguir-lo. No ens enganyem: la fi justifica els mitjans. I a les Balears hi ha molt de sembrat per conquerir invocant per conveniència la llengua de Pizarro, Hernán Cortés i Cabeza de Vaca. La seva estratègia és la divisió social.

És la primer regla de tota conquesta des d'abans que existissin Troia o Cartago.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Ferran Cortés d’Aragó (Hernán Cortés),
Francesc Piçarro d’Aragó (Francisco Pizarro),
Pere Vaca de Castre (Alvaro Núñez Cabeza de Vaca),

Valoració:6menosmas
Per emigrante, fa mes de 10 anys

Extractado de un solo artículo del sr. Riera:

El conqueridors
La política antillengua pròpia
La dreta més extrema castellanista .
L'objectiu és destruir la immersió.
Retrocés de la llengua pròpia
Desitjarien veure la carta de l'autogovern balear liliputitzada si no trossejada.
Tirarien l'autogovern a la mar.
l'única eina que tenen per imposar l'alienació que tant els convé:
Negar, menysprear, arraconar.
Temem la llengua pròpia
No creuen ni en la cultura (sigui quina sigui), ni en la cohesió social, ni en la pau civil.
La seva obsessió per dominar, per imposar,
Encerclar la llengua pròpia és la primera passa..
Destruint els valors mil·lenaris dels altres. hegemònics.
La llengua de Pizarro, Hernán Cortés i Cabeza de Vaca.
La seva estratègia és la divisió social.

Asi escribe uno de los "intelectuales" que firma el manifiesto por la sensatez.

Valoració:-9menosmas
Per Francesca, fa mes de 10 anys

L'engominat ha aconseguit reaccions més favorables a la llengua que cap psociata.

Ara bé, no convé que es perpetuï en un lloc de poder que ara crea reacció positiva en defensa de la identitat col·lectiva i, a la llarga, podria tenir conseqüències molt dolentes.

Tampoc ens convé l'anestèsia acomodatícia i oportunista dels psociates i els seus socis. Al cap i a la fi, poca maniobra d'acció tenen en dependre també d'una seu central ubicada a la "meseta".

De Manacor sembla que arriben alenades d'aire pur, nou, net i beneficiós...

Valoració:8menosmas
Per Carles, fa mes de 10 anys

Estan preparant el terreny per al que vendrà. Volen fer un tallafoc per evitar en el futur un contagi sobiranista. Pretenen eliminar d'arrel aquesta possibilitat accelerant la castellanització.
No és segur que els vagi bé. Al País Basc i a Catalunya han fracassat. A València han guanyat la batalla i ara el laboratori d'experimentació som noltros.

Valoració:12menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Ei, que a Eivissa és es 57%

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente