nubes dispersas
  • Màx: 12.3°
  • Mín: 7.77°
12°

El PSM dignifica la política

La dimissió de Joana Lluïsa Mascaró, a causa de la seva imputació en l'assumpte d'El Camí, deixa en evidència la hipocresia i el cinisme de PP i PSOE -entre d'altres, com CiU-, que donen cobertura política als seus sospitosos de corrupció que ocupen càrrecs institucionals, respectivament Pere Rotger i Xico Tarrés. El PSM, així, recupera decència per a la política regional, que en els anys del festival de la corrupció l'havia perduda absolutament.

Quan els polítics, i adherits, diuen que un imputat no ha de dimitir, el que fan en realitat és intentar blindar -encara més- la casta de la qual formen part. La dimissió d'un polític no fa mal a ningú. Ni a ell mateix, perquè la política no és un sacerdoci ni -hauria de ser- una professió de per vida. En canvi, que sigui investigat judicialment i que, per tant, existeixi la mera possibilitat que pugui ser jutjat i condemnat en el futur és suficient com perquè aquesta situació seva sigui incompatible amb la netedat absoluta que ha -hauria- de tenir tota representació dels ciutadans. La presumpció d'innocència és total. Ningú no la posa en dubte. Del que es tracta és de dignificar la representació ciutadana, a la qual escupen el PP de José Ramón Bauzá i el PSOE de Francina Armengol quan mantenen els seus imputats com a diputats.

També és de destacar que el PSM ha sabut estar a l'altura com a partit, sense entrar en els dois de la "persecució" que en tots els altres casos hem pogut sentir. Defensa la seva representant, però no entra en el desbarat d'intentar -inútilment, com en tots els altres casos s'ha demostrat- desqualificar la instància judicial, ni s'inventa bubotes de cap tipus, ni fa ni diu cap dels dois que -encara ara- podem continuar sentint en relació a d'altres assumptes de corrupció.

En resum: la dimissió de Mascaró i l'actitud del PSM davant del cas El Camí ha estat exemplar. I és una llàstima. Perquè hauria de ser la norma. Però no ho és, desgraciadament. La norma és donar cobertura a la corrupció. Per això llueix molt la digna actitud del PSM i de Mascaró, que rectifiquen la vergonya dels temps que cobrien la corrupció d'UM i, així i ara, deixen en evidència la hipocresia i cinisme de PP i PSOE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Independència ja!, fa mes de 11 anys

Quan t'imputen t'envàs i punt.

Si resultes completament absolt tindràs tota l'honestedat i la força que et dóna ser coherent per tornar a exercir... i NO marejar la perdiu com un pixa-pil·les: que si ara només m'han imputat, que si som honorable perquè ho diu en Recoi....!

Salut!

Valoració:1menosmas
Per Independència ja!, fa mes de 11 anys

Quan t'imputen t'envàs i punt.

Si resultes completament absolt tindràs tota l'honestedat i la força que et dóna ser coherent per tornar a exercir... i marejar la perdiu com un pixa-pil·les: que si ara només m'han imputat, que si som honorable perquè ho diu en Recoi....!

Salut!

Valoració:1menosmas
Per Foraviler, fa mes de 11 anys

No, el PSM no dignifica la política i molt manco que acaben culpables. Serà en tot cas una gran cagada, un error que el nacionalisme progressista no es pot permetre de cap de les maneres. La dignificarà si resulta innocent, però ara mateix estem en quarantena a veure que passa. I no s'ha fet res extraordinari, s'ha fet el que s'ha de fer, ni més ni menys.

Valoració:1menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

També és cert això que diu en Pere, que la imputació en si no és gran cosa. I cert és que tot això ve del famós "codi ètic" del PP, que se'l pot posar per barret, vaja exemple!
En realitat, no és quan imputen que haurien de dimitir. Quan els imputen potser haurien de passar a un estadi "entremig", però poder tornar a recuperar el seu lloc si després de donar les explicacions al jutge resulta que eren inocents.

Valoració:-1menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

Totalment d'acord! I esper que es demostri la seva inocència i torni a donar canya.

Així ha de ser la política en el futur, neta i feta per i per a noltros.

Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys

Idò ben malament!
La imputació, en sí, des del punt de vista processal, no és gaire cosa. La dimissió s'hauria de donar en cas que l'instructor decideixi obrir judici oral. És a dir, quan el jutge instructor diu que està convinçut del delicte i diu que s'ha de jutjar, no quan diu a algú que comparegui a testificar amb un misser i que potser les explicacions són més que suficients. On arribarem!
Siguem honestos: Ningú és imprescindible, però no podem dir que és el mateix que dimiteixi un president de govern que un regidor d'ajuntament.
Visca la demagògia, que ven diaris!

Valoració:0menosmas
Per Anselm, fa mes de 11 anys

Totalment d'acord amb l'article i els comentaris, ara bé: em sap molt de greu perdre una diputada canyera, fuet dels corruptes, ja que segurament no tornarà a ser candidata. Prec que quan s'aclareixi la cosa no tinguem un cadàver polític. Han sabut bé on anar aquests peperos impresentables! El poble també t'encalçarà a tu, Miquel Barceló, sense necessitat de pagar detectius privats!

Valoració:0menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

Sobta la rapidesa amb què han fet tancar aquell home, açò sí. Per una qüestió de desenes de milers d'euros i sense recollir prèviament tota la informació de què podien disposar, han agafat i han fotut qualcú a sa presó en un moment.

Ara, si hi ha indicis de delicte, és normal que s'imputi un polític responsable, així que no s'entén que facin tant de victimisme i que s'aferrin a ses cadires els dels altres partits que s'esmenten. Bé, sí que hi ha una explicació possible: si ets diputat tens mecanismes per allargar els processos i anar eludint la justícia (la impunitat dels aforats). Però per què allargar-ho si són tan innocents com diuen?

Aquesta diputada del PSM ha abandonat l'acta immediatament per: 1) Se sap innocent; 2) Prefereix quedar bé amb es partit i sa societat tant si va fer malament com si no (no vol perjudicar els ideals que defensa), per davant des privilegis que li donaria sa condició d'aforada.

Valoració:7menosmas
Per Enrique, fa mes de 11 anys

Fantástico, por lo menos hay algunos honrados y consecuentes.

Valoració:1menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

A la fi un partit i una diputada coherents amb el que pensen i diuen.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente