nubes dispersas
  • Màx: 10.62°
  • Mín: 7.47°
10°

L'abdicació del rei

Dilluns que ve el rei Joan Carles serà operat per vuitena vegada en dos anys i mig. Vuit operacions a un home de 75 anys en només trenta mesos. No sé res de medicina però jo diria que passar tantes vegades pel quiròfan en tant poc temps, a una mitjana que no arriba a quatre mesos entre intervenció, no és gens normal i hi ha qualque cosa que no ens conten.

La mala salut amb el desastre que és l'estratègia de comunicació de sa Casa. Amb tot el que li cau a sobre, al rei, que un exdirector d'ABC publiqui que Joan Carles ha assumit que haurà d'abdicar, només pot ser desmentit d'una manera, si realment no és ver: no fent cap comentari. La confirmació, per contra, es pot fer de dues maneres. Una, expressament, dient que en efecte s'ha posat en marxa la substitució. La segona forma és encara més rotunda, consisteix a negar-ho a través d'un comunicat, que és com ho ha decidit la Casa del Rei. Després de les infinites errades que han estat fent darrerament -el discurs del passat 24 de desembre i la ridícula xerrada amb Jesús Hermida- demostra dues coses: que l'abdicació està decidida i, segon, que l'ancià està histèric i no sap què ha de fer per intentar contrarestar la seva decadència física i política per tal d'almanco poder decidir el moment i la forma per abdicar. Si no fa via ni això serà capaç de controlar.

Que el líder del PSC demani públicament l'abdicació no ha estat cap equivocació. És el mateix que deuen pensar tots els dirigents polítics de PP, PSOE i d'altres formacions -altra cosa seria excessivament marcià, fins i tot per a ells-, i era necessari que algú ho digués en públic per provocar el debat, com així ha passat. Jo diria que hi ha en marxa la creació d'un estat d'opinió cada cop més majoritari en el món polític i econòmic -en el sistema, en fi- per fer-li entendre que ha de dimitir pel bé de la monarquia i del país.

A mi, la veritat, m'agradaria que Borbó s'ententàs a seguir al capdvant del xollo que té. Seria la forma més ràpida d'arribar la república. Però em fa l'efecte que allò que deia Pere Navarro només ha estat la primera passa d'una pressió, que serà cada vegada més intensa, perquè Joan Carles ho deixi, formalment per qüestió de (la mala) salut.•

Periodista

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cementeri d´elefants, fa mes de 11 anys

Val la pena que l´operin?
No seria millor invertir els doblers en una persona jove, com passa sovint amb els trasplantaments?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente