algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El bull de la demagògia

Rajoy nega haver rebut doblers en negre. Es pot acceptar haver-los rebut i mantenir-se en el càrrec? Impossible. Aleshores no queda més remei que negar-ho. No vol dir això que Rajoy no pugui tenir raó, però resulta molt sospitós que hagi necessitat dos dies complets per contestar les greus acusacions. I ho va fer, despús-ahir, mitjançant una declaració formal, llegida, sense possibilitat de fer-li preguntes, que evidenciava una preparació de molta gent durant moltes hores, analitzant cada paraula, mesurant cada afirmació, sabent molt bé allò que no es diu i posant l'èmfasi en la negació que interessa. Amb poques paraules: molt treballat, massa, per senzillament dir el que va dir.

Tot hauria estat més creïble si el mateix dijous en què esclatà l'escàndol el president hagués sortit a donar explicacions. Però torbar-se tant a contestar connota la necessitat d'afinar molt la resposta. Massa.

És vera, com es queixen els conservadors, que és impresentable l'assetjament de les seus del PP per part de la ultraesquerra que vol guanyar als carrers el que perd a les urnes. No són demòcrates. I a més són hipòcrites. Només criden contra la corrupció quan afecta el PP. Mai se'ls sent, no, quan afecta l'esquerra. Aquí sobretot la coneixem bé, aquesta esquerra que és anticorrupció només quan afecta els altres. Però el renou ambient dels cridaners ultres no ha de fer perdre de vista el bessó de l'assumpte, que és la gravetat de les acusacions contra el PP.

I si només fos això. Perquè la setmana passada vèiem també esclatar l'enèsim escàndol protagonitzat per la monarquia. I a Catalunya no es torbarà gens a haver-hi imputacions de seriosa profunditat política. I en el PSOE no estan com per tirar coets, encara que a Rubalcaba tot això li doni vida.

Tot plegat fa la sensació que en aquest país del rei per avall pocs pams són nets. Tot està corcat. Fins i tot els que creuen no ser corruptes ens cobren als ciutadans els seus treballadors particulars de partit, o ens passen un sobresou de 50.000 o 70.000 euros a més del que cobren a l'empresa privada... Com si això fos normal i no pura corrupció ètica en un país amb 6 milions d'aturats i prop de 150.000 a la nostra regió.

Les possibilitats d'empitjorar encara més són infinites. En canvi, no existeix cap indici que asseguri que pugui millorar res. El brou per als partits demagògic bull a les totes.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 11 anys

@ Marià

Polítics imputats any 2012:

PSOE 264
PP 200
Coalición Canaria 43
CiU 30
Partido Andalucista 24
Izquierda Unida 20
GIL 17
Unió Mallorquina 7
ERC 5
BNG 3
PNV 3
Total 616

Imputats per opció nacional:
Centralistes 36,36%
Federalistes 56,98%
Sobiranistes 6,66%

Imputats per milió d’habitants:
Catalunya 4,64
Espanya 13,05
Espanya sense Catalunya 14,65

Proporció amb Catalunya:
Espanya 2,81 vegades més
Espanta sense Catalunya 3,16 vegades més

Com aproximació a la realitat crec que és bastant aclaridora.
Cal acabar amb la corrupció a tot arreu i no encobrir cap
realitat per miserables males intencions polítiques.
La manipulació també és corrupció!

Valoració:3menosmas
Per Marià, fa mes de 11 anys

És prou clar que el Sr. Payeras te poques simpàties per l'esquerra i sempre que pot li tira fisconades mal no treguin cap enlloc, com en aquesta ocasió. A què ve aquesta verinada de hipòcrites, ultres, no democràtics...? De moment en relació a corrupció l'esquerra està més neta que els partits de dretes.Sr. Payeras vosté pot ser de dretes, però no estaria malament un poc d'objectivitat com analista polític;no se deixi dur per la fel i el seu antiesquerranisme. Gràcies.

Valoració:-1menosmas
Per Alexandre, fa mes de 11 anys

Quina esquerra és hipòcrita? totes? Fins i tot un "analista polític" cau en el bipartidisme i el "blanc o negre".

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente