cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Bauzá i la fil·loxera

Bauzá deixà bocabadada la població balear en posar com a exemple, en el missatge de final d'any, el problema de la fil·loxera del 1891 per interpretar la problemàtica illenca actual. Qualcú s'imagina un president nord-americà parlant del problema del moscard que matava cavalls el 1873 o un d'europeu remetent-se a la grip del 1917 per analitzar la conjuntura present i futura? I tanta sort que no es remuntà a la pesta negra del segle XIV, perquè aleshores la situació hauria esdevingut no ja còmica, sinó d'autèntica desesperació col·lectiva davant la manca de perspectiva, nul·la visió de present i incapacitat d'assumir-la amb un mínim de coherència. Després del discurs de la fil·loxera, ja és una evidència que el Consolat afronta la crisi a cops de cega improvisació. És una desgràcia sense precedents per a aquest poble comprovar la minúscula capacitat intel·lectual dels que ens governen. S'han de remuntar a més d'un segle enrere i evocar una feta irreproduïble avui en dia per explicar la fórmula per treure del pou una societat desfeta i deprimida. És desmoralitzador.

I a sobre, Bauzá parlà "d'unitat". Aquesta crida, vist tot el que ha passat en el desgraciat 2012, sona més a broma del 28 de desembre que a mirada posada a dignificar aquesta societat. El 2012 passarà a la història com l'any en què per primer cop un Govern balear auspicià, fomentà i potencià l'enfrontament civil. Bauzá ha duit la batalla de la llengua allà on hi havia consens, ha convertit els centres docents i la sanitat pública en un polvorí, ha injectat la desesperança als comerciants, a les grans superfícies i al món empresarial en general, fet que ha impulsat la desinversió. De quina unitat parla ara?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Català de Mallorca, fa mes de 11 anys

Aquest cap de fava amb orelles, parla d'unitat després de dividir en "mallorquín, ibicenco, menorquín y formenterense" el que sempre ha estat una sola llengua. És més curt que una màniga de guardapits.

Valoració:4menosmas
Per Rafel, fa mes de 11 anys

En lloc de parlar de fil•loxera i problemes reals, podria haver dit que no hi ha crisi, i comprar trens sense vies, ( tudats dins ses cotxeres), fer projectes per a la Platja de Palma, donar bones subvencions a sindicats, OCB i altres, fins arribar a la ruïna total.

Valoració:1menosmas
Per We are not spanish. FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS, fa mes de 11 anys

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Petició per a Obama i la Casa Blanca.

FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS

Valoració:1menosmas
Per Na Pintamorros, fa mes de 11 anys

Pensava que mai ho diria, però enyor en Jaume Matas, era una eminència devora es pardal den Bauzà! Bé, qualsevol persona és una eminència devora aquest cap de suro

Valoració:1menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys

Cuant més necesita, un President que lideri l´enfrontament a la crisi que patim, cuant més talla politica necesitam, ens ve aquest xixarel-lo que li ve gros el carrec de delegat de zona del PP a contarnos "milongas", no es que no servesqui per governar, es que es patètic i vergonyós

Valoració:4menosmas
Per Tal ofici, tal suplici., fa mes de 11 anys

Pobres periodistes!. Haver d´escoltar el missatge d´aquest supositoti amb "traque", tot i sabent que de banda d´ells, ningú s´escolta aquesta tabarrah. Esper que al menys els paguin decentment.

Valoració:1menosmas
Per escardepenyes, fa mes de 11 anys

me ve a se memoria aquellas embaixadas de turisma del GOVERN BALEAR exportant de cap a America sistemas de esplotacio del turisma, aquells grups de politics i empresaris hoteles i de capita general el gran JAUME MATAS, a la conquesta deSTO. DOMINGO,PUNTA CANA, RIVIERA MAYA, I. margarita etc. etc.¿que ha pasat amb aquella euforia, ses potencies de aqui varen invertir alla, i ara per renova i reformar lo d´aqui, es govern els ha de subvenciona´."POBRETS". menos mal que el GRA L. PRIM (delgado) esta al aparato con los auriculares puestos.Cualqu´ s´enrecorda

Valoració:1menosmas
Per Vicenç, fa mes de 11 anys

Mio Cid Bauzá, així ho definí un afamat periodista. Aquest homenet engominat tot el dia es creu el redemptor, el messias, el salvador de tot i de tots.
Els seus discursos preten que siguin d´alt nivell, de gran estadista, de personatge important.
Jo només crec que cada vegada que obre la boca fa rialles.
No diu res important i notori, ans al contrari sempre la mateixa retòrica, el mateix sermó, els mateixos dois.

Valoració:4menosmas
Per progre, fa mes de 11 anys

Bueno, lo importante es que con Bauzá se les acabó el chollo a los catalanistas.

solo por eso ya se lo perdono todo.

:-)

Valoració:-4menosmas
Per Mosca collonera, fa mes de 11 anys

Si els avantpassats a què apel·lava aixecassin el cap i veiessin què està fent contra la seva llengua (tan se val si li diuen mallorquí com català), a en Bauszçà li fotrien una cara de mans!!!!

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente