algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Feixistes!

Així de contundent, José Ramón Bauzá, ha qualificat els qui l'han escridassat en les darreres visites a distints municipis de Mallorca. De passada, el Partit Popular ha acusat els partits de l'oposició de no condemnar amb suficient fermesa els actes contra Bauzá i, fins i tot, d'estar al darrere d'aquestes manifestacions. Ho diu un partit que sempre s'ha negat a condemnar la dictadura franquista, quan no l'ha justificada o lloada en alguna ocasió. Bauzá considera que manifestar públicament el rebuig a determinades decisions del Govern és antidemocràtic. Com si quan els del PP estan a l'oposició fossin germanes de la caritat. Encara tenc a la memòria els actes violents encapçalats per gent del PP contra l'equip de govern progressista de Son Servera, al qual retingueren durant unes hores interminables dins l'Ajuntament, impedint la celebració del ple, en protesta per la declaració del Parc Natural de Llevant. O també record l'assalt a l'Ajuntament de Sóller, en protesta contra el Pla General que promovia el batlle Joan Arbona, amb un dels màxims dirigents del PP local arengant les masses amb el crit de "Batlle, goma dos". Per no parlar de les tractorades contra el primer Govern de Progrés que dificultaven el trànsit per carreteres i carrers de Palma, amb la connivència de la delegada del Govern del Partit Popular, per reclamar més subvencions a la pagesia.

No, no és que vulgui justificar els individus que han llançat algun objecte, perquè rebutj la violència, fins i tot la violència verbal. Perquè jo mateix l'he patida en diverses ocasions, com quan vaig rebre insults per part d'una massa manipulada pel Govern de José María Aznar que atribuïa els atemptats de l'11-M a ETA i, de passada, en culpava tots els nacionalistes.
I és que el pas per les urnes no és garantia d'un comportament democràtic. Enganyar la gent, fent tot el contrari del que s'havia promès en campanya electoral, què és? Com ho hem de qualificar? Apujar els imposts, quan es va prometre que s'abaixarien. Acomiadar professors i tancar hospitals, quan es va prometre que mai no es retallaria la despesa en Sanitat i Educació. Atacar la llengua mil·lenària del poble, en la clara intenció de fer-la desaparèixer davant el castellà. Apujar-se el sou, mentre que es rebaixa al conjunt de treballadors. Incomplir la Llei d'incompatibilitats, amagant interessos econòmics prohibits per a l'exercici del càrrec públic...

Excusar-se en l'herència rebuda, quan l'herència de l'herència és una legislatura del govern de la dreta farcida de robatoris a mans plenes i de malbaratament dels comptes públics, amb projectes faraònics que ens han hipotecat de per vida. Fins quan ha de callar el Poble?
Els manifestants no atempten contra la voluntat de la majoria silenciosa, la defensen. Perquè a la majoria silenciosa ningú mai no li va prometre en campanya electoral que tancaria dos hospitals públics, històrics, ni que retallaria la despesa en Educació, mentre que se subvencionen col·legis de l'Opus Dei.

No, els qui escridassen José Ramón Bauzá no són feixistes, són ciutadans farts de veure com s'abusa del poder i com es destrueix un patrimoni col·lectiu que qualsevol ciutadà conscient està obligat a defensar.

Pere Sampol, director de la Fundació Emili Darder

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xareca, fa mes de 11 anys

Gràcies Pere.

Valoració:4menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Vicenç


Buffffffffff.....si sa teva idea de ment privilegiada es en Sampol fill meu, una de dues, o no has sortit mai d´es poble, o estam més fotuts de lo que me pensava.

Valoració:-8menosmas
Per Vicenç, fa mes de 11 anys

Molt bon article Pere Sampol. Sempre he considerat que vosté era una de les ments mes privilegiades del panorama polític illenc, i a més a més nacionalista. Enhorabona!!!!

Valoració:11menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

No aceptan la voluntad democrática del pueblo de Baleares.
Anteponen supuestos "derechos" de los territorios a los de los individuos.
En su inmensa mayoría son jovenes sectarios, muy manipulables y con un escasísimo nivel cultural
Son violentos.

Son FASCISTAS

Valoració:-21menosmas
Per ELGALAN, fa mes de 11 anys

Bravo!

Valoració:13menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys

Pere, torna, les illes et necesiten

Valoració:11menosmas
Per Pere (Manacor), fa mes de 11 anys

Clar i català, Pere

Valoració:17menosmas
Per Domènec, fa mes de 11 anys

Poques paraules i ben dites.

Valoració:22menosmas
Per marc s., fa mes de 11 anys

Acollonant, molt ben dit.

Valoració:19menosmas
Per catalina, fa mes de 11 anys

És un consol veure que hi ha gent que encara té força per dir les veritats. Gràcies, Pere.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente