muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

No vagi per dit

El discurs de Francina
Ha sorprès que el discurs que pronuncià divendres passat la presidenta del Consell, Francina Armengol, a l'acte del premis Mallorca, no digués algunes de les frases que estaven escrites al text del discurs i que prèviament es repartí entre alguns periodistes. Aquestes frases desaparegudes són en realitat indirectes a José Ramón Bauzá i el seu polèmic posicionament lingüístic.

Les frases suprimides
Així, quan parlava de "normes i normalitat", Francina no digué la següent frase prevista: "malgrat que alguns les qüestionin de manera oberta des de púlpits radiofònics en lloc de fer-ho des del Parlament". Tampoc no digué en el darrer moment "Olympia quedaria estorada pel qüestionament que fan alguns de la nostra essència més sublim que tenim, la nostra llengua". Es veu que algú, en el darrer instant, aconsellà Armengol no donar protagonisme a Bauzá, encara que fos atacant-lo, durant l'acte literari.

Bauzá millora el seu català
Per cert, dijous tingué lloc a Valldemossa l'acte de presentació de la candidata a la batlia pel PP, Noelle Estaràs, filla del músic Tomeu Estaràs. El president José Ramón Bauzá va sorprendre tots els presents perquè va fer el seu discurs en un perfecte i impecable català de Mallorca. Es veu que mentre es mostra crític amb la normativa de protecció de la llengua pròpia, per l'altra fa un gran esforç per parlar-la millor.

La situació valldemossina
El Consistori de Valldemossa ha governat durant tot el 2010 amb els pressuposts de l'any passat prorrogats i no saben què passarà l'any que ve. Allà governa una coalició d'UM, La Valldemossa que Volem i els Independents. Es posaran d'acord?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ernest, fa mes de 13 anys
Tanta sort de tenir una presidenta amb una mica de seny, idò. Trob que li hem fet massa cas a les animalades d'aquest pepero.
Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
Així que Bauzà ens ha fet cas i fa un curset intensiu accelerat de català de Mallorca?

Bons consells donaren a Armengol. Bastava que digués el que va dir. La resta és populisme psociata barat.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente