algo de nubes
  • Màx: 18.85°
  • Mín: 9.02°
18°

Una Espanya sense esquerra

Com més necessiten Espanya i Occident en general una esquerra forta i moderna, més inoperant torna

La incapacitat de l’esquerra espanyola per trobar territoris comuns i objectius que convidin tots els grups a avançar pel mateix camí és una de les qüestions més greus en el panorama polític actual. Amb el PSOE remant cap als mateixos horitzons del liberalisme, que dèbilment qüestiona en alguns matisos, la defensa dels interessos dels més desafortunats requereix unes forces polítiques capacitades per fer front als grans reptes d’aquests temps tan convulsos.

Seria una calamitat que les aspiracions de les classes treballadores o la sort dels exclosos del sistema s’encomanassin exclusivament a una socialdemocràcia cada cop més en línia amb la dreta en les grans qüestions del món actual. I, això no obstant, el congrés d’Izquierda Unida no ens deixa finestres obertes a l’esperança. Els mals li vénen de molt lluny i sembla que l’empenyeran més lluny encara, però pel camí de l’atomització, en un procés autodestructiu que sembla inexorable. Quan més necessita la societat una esquerra forta i moderna, la divisió, com un destí bíblic, la fa inoperant, anèmica, ni tan sols testimonial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Regomira Puig, fa mes de 15 anys
Quina diferència hi ha per aquí entre dreta i esquerra; eeehhhh
Valoració:0menosmas
Per Vladimir, fa mes de 15 anys
L'esquerra ?. En Carrillo va acabar amb l'esquerra ja fa molts anys i ara cobra del PSOE. Tots són social-liberals i han passat fa temps de Carles a Groucho Marx i per això les seves respostes davant la crisi fan rialles.
Valoració:2menosmas
Per miquel, fa mes de 15 anys
Certa esquerra té el costum de desagnar-se en lliutes internes, oblidant els seus objectius. Els personalismes, els enfrontaments continus, un esperit hipercrític molt malentés, fan que la seva presència, més que necessària, sigui únicament molesta.
Valoració:4menosmas
Per Llorenç, fa mes de 15 anys
El que entenem per esquerra, o més ben dit, el que molta gent entén per esquerra és un model de fer política totalment obsolet. Els que votant Antich o Zapatero es pensaven votar les esquerres no havien anat tan errats mai. Ben igual que els que voten Izquierda Unida (quins collons!!) La tasca principal ja no son els drets dels treballadors -pensau en el col·lectiu de funcionaris i veureu el doi que suposa-. La tasca primordial és la justícia social, que forçosament ha de començar per respectar els drets bàsics dels ciutadans, i el primer de tots és el respecte identitari cap a les diferents comunitats lingüístiques i culturals. El que vull dir és que el debat esquerra/dreta és inútil si abans no hem debatut sobre el grau de dependència que hem de suportar respecte del poder central.
Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 15 anys
i lo més trist de tot, és la manca de lideratge,,, pensar que lo millor que tenen és n'Eberhard... que millor que anar a postular-se per Madrid seria que es fermés les sabates i anés per feina a l'Ajuntament de Palma, que bona falta fa...
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente