cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

La Real

A la Real hi ha nervis. Els antics partits de l'oposició, i actuals dels diferent governs, varen fer costat al moviment Salvem la Real; presentaren recursos, mocions, proposicions, iniciatives al Congrés dels Diputats, etc, per tal d'evitar la construcció de l'hospital i, la consegüent, destrucció de l'entorn del monestir de la Real.De fet, el tema de l'hospital va ser un dels temes estrella de la passada legislatura i du camí de ser també estrella â"o estrellatâ"d'aquesta que just ara començam. Tots els partits agafaren la bandera de la Real i es posicionaren clarament, fins al punt que el tema fou un element clar d'oposició i de campanya electoral.

Salvem la Real demanà la implicació de la societat i els partits, però els que es comprometeren fins a prometre aturar l'hospital varen ser els partits. Per tant, són els responsables polítics els que tenen un compromís amb aquells que defensen la protecció de l'entorn, el respecte al patrimoni i la construcció d'un hospital sense interessos especulatius amagats.

Avui, el Govern de les Illes Balears estudia el tema. Hi estam d'acord, el tema s'ha d'estudiar, però alerta perquè en el temps que l'actual govern estudia un tema, l'anterior ja havia fet dues autopistes. Per tant, estudi sí, però efectivitat també. A més, se suposa que quan varen agafar el compromís d'aturar l'hospital el tema ja estava estudiat, no? En qualsevol cas, aquesta pròrroga per estudis acaba durant les properes setmanes i després serà el moment de la decisió final.

Dues poden ser les decisions. Complir allò que varen prometre i fer un gran parc als voltants de la Real â"segons proposa el professor Antoni Martínez Tabernerâ", o fer l'hospital de Son Espases. La primera possibilitat suposa cost econòmic i indemnitzacions; la segona desencís, desconfiança, cost polític i destrucció del patrimoni. Triïn vostès mateixos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.