algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Un equip de Primera Divisió Vs alguns jugadors de Tercera Regional

El Mallorca guanyà 0-3 i ja ha aconseguit l'objectiu que s'havia marcat: mantenir-se en Primera divisió. Durant tota la temporada hem dit el mateix, el Mallorca té molt més equip d'allò que en Manzano aconsegueix mostrar al terreny de joc. A més, en la vida i en futbol és necessari ser realistes, però no és bo fixar-se uns objectius que estan molt per davall les teves possibilitats perquè aquesta és la millor manera de demostrar manca d'ambició, manca de ganes, falta d'autosuperació, etc. I el Mallorca ha fixat una meta -la permanència- que era molt poc ambiciosa. Si heu fet un seguiment de la resta d'equips, em direu que és més bo el Huelva, el Santander o el Getafe? I qui ha pagat les conseqüències de la trista ambició? Com sempre, els aficionats.

Sort que n'Arango ahir va córrer i va lluitar més que en tota la temporada. Per què serà? Alguna senalleta de la Reial Societat? És que no és pels jugadors al·licient suficient les seves nòmines milionàries? Jo no sé si cobren per guanyar, però sí sé que si ho fan és una vergonya. És una vergonya perquè enganyen Hisenda. És una vergonya perquè adulteren la competició. És una vergonya perquè demostren molt poca professionalitat. Bé, en qualsevol cas ja som definitivament de Primera, encara que alguns jugadors semblen de Tercera Regional, és clar. Aquesta setmana un altre -i en duim un bon parell- incident lamentable tenia lloc durant l'entrenador del Mallorca. En acabar la sessió el jugador Héctor deia «tontos» a uns periodistes d'IB3-Televisió que, d'altra banda, patrocina el club!. I ahir el mateix jugador deia que ja està acostumat que «en la isla pasen estas cosas». Em va recordar en Manzano quan, amb un absolut menyspreu va dir allò de «no olvidemos que esto es Mallorca y esto es el Mallorca». Aquesta «isla» que també menysprea Héctor és l'illa que li dóna menjar, és l'illa que l'ha acollit, és l'illa on viu i és l'illa on hi ha els seus aficionats. I si no li agrada, que agafi els atapins i cametes cap a Almeria. Ja està bé, home! Això no es pot aguantar. De xulos mesetaris ja n'hi ha prou a Mallorca. Héctor hauria d'aprendre bones maneres d'altres companys del seu equip com, per exemple, Ballesteros, que sempre sap estar al seu lloc.

Au, no em vull fer mala sang, però crec que Héctor s'equivoca.

Tanta de sort que encara algun dia tenim alegries en aquesta terra que tan poc agrada al jugador del Mallorca. La permanència en primera n'és una, però l'actuació de la Justícia quasi la supera. La notaria Delgado-Herran intervenguda, el despatx dels Felius intervengut i per Calvià que ja passen pena. Delgado, notari, és el germà del batle de Calvià i Feliu, advocat, és el missèr de l'Ajuntament de Calvià. Quina coincidència!

Aquest edifici d'òpera que vol fer en Jaume Matas haurà de fer-se servir aviat com a presó perquè a la carretera de Sóller ja no hi cabran! Per cert, està molt bé fer grans edificis, però pensem que després s'hi ha de fer alguna cosa dedins. El cost de gestió, per exemple, de l'òpera de Sydney és 1.000 vegades major que el pressupost per cultura de la nostra Conselleria d'Educació i Cultura. Així que molt bé fer edificis, però cal pensar com els pagam i com els gestionam.

I per anar estalviant, dimecres que ve tendrem un partit exhibició, al Palma Arena, entre Nadal i Federer, que ens costarà uns 250 milions de pessetes. Quasi res, no? Un milió i mig d'euros per un partit d'exhibició!

Pa i circ, deien un altre temps. Hi ha coses que no canvien. I el que no canvia és la capacitat de produir, o per reproduir, que té la Casa Reial. Ara ja pagam una gernació de reialeses, però ahir en varen sumar una altra nòmina. Letizia i Felip varen tenir una infantona. Un més i l'empresa creix. Mirau, com a mínim una nina té el futur assegurat tot d'una en néixer. Ahir en degueren néixer un parell de milenars amb un futur ben negre i difícil, no serà el cas de la nova Borbó. N'hi ha que neixen amb estrella i n'hi ha que neixen estrellats. I aquesta neix amb un pa davall el braç, però és un pa que pagam i pagarem tots. Visca la monarquia i l'excepció a la democràcia que suposa tenir una cap d'Estat que ningú ha votat!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.