muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Passeig litoral

Voldria fer una crida a les autoritats responsables de l'execució del projecte d'un passeig litoral per la zona costanera pròxima a es Carnatge (Ministeri de Medi Ambient, Jefatura de Costas, Patrimoni i Ajuntament de Palma) perquè de manera immediata es paralitzin les obres. Resulta que l'obra que s'està realitzant, que segons sembla no respecta el projecte original aprovat, està afectant un dels jaciments paleontològics més emblemàtics i representatius de la fauna marina que habitava a les nostres illes fa uns 150.000 anys.

El jaciment del Carnatge, donada la seva singularitat, ha estat estudiat i descrit a un gran nombre de publicacions científiques realitzades per especialistes en paleontologia del Quaternari, tant locals com de molts d'altres països. La seva desaparició, total o parcial, representaria una pèrdua irreparable que mai no quedaria justificada per la necessitat d'executar aquest projecte. Som de l'opinió que si, segons sembla per manca d'enteniment respecte a les expropiacions amb alguns dels propietaris de les finques afectades, no s'ha pogut dur a terme el projecte com estava previst, el nou traçat suposaria una modificació substancial del projecte original, per la qual cosa hauria de ser objecte d'una nova avaluació ambiental i patrimonial que tengués en compte la preservació d'aquest punt tan singular situat a un espai protegit.

La Societat d'Història Natural de les Balears es presta a col·laborar amb l'Administració per a preservar aquest jaciment paleontològic.

Lluís Moragues Zaforteza, president de la Societat d'Història Natural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.