cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

El triomf de la voluntat

Darrera" ment les coses fan una viada. Fa tan sols dos o tres anys, quan parlàvem de fer un bloc mallorquí que unís els partits nacionalistes de la nostra terra i deixar en segon terme la divisió clàssica dretes-esquerres, fèiem riure. Érem uns tocaboires. Idò ara no només tenim ja el Bloc Mallorquí en ple procés de constitució, sinó que aquest bloc té la clau del nou Govern Balear i és el gran triomfador moral de les darreres eleccions.

Quan en Cañellas va posar el llistó electoral al 5% per entrar en el Parlament, tothom deia que ja estava fet d'Unió Mallorquina. Però una dona com Na Maria Antònia Munar, que la sap llarga i hi veu enfora ferm, veia que a Mallorca hi ha un sentiment mallorquí desideologitzat, però fortament arrelat, tapat per les cendres dels actuals mitjans dominants de comunicació de masses, però un sentiment que batega i és viu. Amb això que, empesa per una fe, una voluntat i un coratge fora mida que només tenen les persones fetes de pasta de líder, va posar fil a l'agulla i va decidir reconstruir Unió Mallorquina, aleshores pràcticament engolida pel Partido Popular i reorientar-la de cap allà on toca. Va fer dissabte de tots els elements de poca fe en el projecte mallorquinista i que encara arrossegaven el cul per dins el partit, va trescar Mallorca pam a pam cerca qui cerca gent condreta i que servís per al gran projecte i el fruit d'aquesta feinada admirable no es va fer esperar: no només va superar el llistó del 5% sinó que va treure dos diputats i va tenir la clau del Consell de Mallorca, que ha presidit fins ara.

Aquestes darreres eleccions, a més d'assolir el segon lloc en presentació de candidatures, han servit no només per consolidar el partit, sinó per quedar encara més ben situat i tenir la clau del govern tant del Consell de Mallorca com de les Illes Balears i Pitiüses. Per si no era poc, la visió d'estadista que no dubt que té Na Maria Antònia l'ha empesa aquests dies a dur la iniciativa i posar els fonaments per al futur Bloc Mallorquí que tan necessari és per a la reconstrucció nacional al nostra arxipèlag a partir del fet insular.

Com a mallorquí i com a militant de la nova Unió Mallorquina vull manifestar la meva satisfacció pels grans avanços de què som testimonis aquests dies i manifestar el meu desig de coratge i bona sort a Na Maria Antònia Munar i a tots els dirigents i militants dels dos grans partits mallorquins que a hores d'ara protagonitzen hores històriques i posen els fonaments del nostre ressorgiment nacional per damunt dretes o esquerres i, sobretot, per damunt la figurera o les gelosies personals que tant de mal fan dins la política. Va bé. Ara anam.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.