muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Decidir polítiques a partir de dades

Fa ben poc dedicàvem l'Apunt a recordar que per fer política és necessari tenir ideals, però que per fer gestió política són essencials dos vectors: terminis i pressupost.

Avui, tan imprescindible com tenir ideals i poder-los desenvolupar amb terminis raonables i pressuposts suficients, és disposar de dades.

Massa vegades veim com des dels partits i des de la societat civil, però també des de les institucions, es fan polítiques basades en intuïcions o en percepcions (sempre esbiaixades) dels que hi estan al capdavant.

Per proposar i desenvolupar polítiques, és necessari saber d'on partim, a través d'enquestes o altres estudis, i establir indicadors clars i mesurables per analitzar periòdicament si es compleixen els objectius establerts.

Tot això que deim sembla obvi. Però el cert és que en la política de les Illes Balears estam avesats a perdre'ns en debats d'opinió sobre l'estat de moltes àrees a partir de percepcions, d'experiències personals o de premisses ideològiques, en comptes de debatre què cal fer a partir de les dades més objectives possibles.

Ni per corregir aquesta manera tan rupestre de fer política han servit 37 anys d'autonomia que ja duim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris