muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

A Catalunya només hi ha un milió i mig de contraris a la independència

Un dels pocs arguments de polítics i opinadors espanyolistes a Catalunya consisteix a repetir una i mil vegades, amb diferents formes, la mateixa mentida: a Catalunya «només» hi ha «2 milions de favorables a la independència i cinc milions i mig que no ho són». És a dir, fan la trampa de sumar a la minoria contrària a la independència tota la resta de ciutadania que no vota partits independentistes (gent que li és indiferent una opció o una altra, menors que no tenen dret a vot...).

A partir de l'any 2010 (hi ha qui situa la fita abans) es produeix una acceleració del creixement de l'independentisme a Catalunya: hi ha molta gent que es convenç de que, una vegada provades o intentades altres opcions, la única que queda per assolir un major benestar de la majoria de la població resident al Principat és la independència.

La reacció de l'espanyolisme polític i mediàtic consisteix en negar l'evidència i repetir fins a la sacietat que l'independentisme no és majoritari. I quan s'ha intentat comptar (9-11-2014 o 1-10-2017) s'ha boicotejat i s'ha reprimit violentament i judicialment.

Ara, un altre sondeig d'opinió, el de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials d'enguany, mostra que un 44,4% de catalans votaria a favor de la independència de Catalunya, un 33,3% ho faria en contra, un 0,5% optaria pel blanc o nul, el 18,5% s'abstendria i un 3,3% no ho sap o no contesta. Si projectam els resultats a una votació real, el sí a la independència arribaria al 56,7% dels vots.

Les dades del sondeig coincideixen amb les que es produeixen a cada contesa electoral: només un milió i mig de ciutadans (del total de set milions i mig) s'oposa a la independència. O sia que, aplicant el mateix criteri que aplica l'espanyolisme a l'hora de fer els comptes, podem afirmar que a Catalunya només hi ha un milió i mig de contraris a la independència o de no independentistes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per t, fa 5 mesos

Al principat de Catalunya,van un poc per davant que al resta del país.van un poc per davant del resta de Catalunya.

Valoració:0menosmas
Per pepet, fa 5 mesos

Contados uno a uno ¡oiga!

Valoració:-2menosmas
Per idò sí, fa 5 mesos

Diuen que tant hi ha d'aquí a allà com d'allà a aquí, però d'aquí a allà pot ser costa amunt i d'allà cap a aquí costa avall. Els nombres no ho són tot.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris