muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Està el poble català preparat per dur endavant una DUI?

Aquesta setmana hem pogut assistir a un gran teatre a distància. Els protagonistes han estat Trump i Biden. Som dels que creuen que Trump és un perill per a la pau del món i que solament el fet que digui tot el temps que els demòcrates han comès frau per desfer-se d’ell i fer-li perdre les eleccions, ja vol dir que ell és el que juga brut. Però ocorren altres fets que posen en dubte aquest punt de vista. El fet de viure tan enfora dels EUA possibilita que sapiguem del vent i no sapiguem del torrent. He llegit explicacions d’algun nord-americà que diu clarament i sense pèls a la boca ni a l’ordinador, que Trump ha guanyat les eleccions i que el frau comès pels demòcrates fan que sigui d’una altra manera. A més diuen que els banquers i molts d’empresaris són els que donen suport a Biden contra Trump. Que el pacifista és Trump i que els traficants d’armes estan en contra seva, ja que Trump sempre se n’ha rigut de les guerretes a les que han donat suport els EUA. Sembla que guanyarà Biden, que Trump impugnarà les eleccions i el temps donarà la raó a qui la tenia. Això és el que esperam.

Continuant amb el que dèiem a l’article anterior, especialment sobre l’espoli sofert pel Govern de la Generalitat, serà interessant conèixer on van part dels doblers espoliats. El Tribunal Suprem espanyol ha acordat que el Banc Santander, Bankia i CaixaBank han de ser indemnitzats amb 1.350 milions d’euros. Aquesta és la quantitat que varen desemborsar per facilitar el tancament del magatzem submarí de gas Castor i que el Govern espanyol es va comprometre a retornar en un termini de 30 anys. El Tribunal ha estimat parcialment el recurs presentat pels tres bancs el 2018 i que instaven l’Estat espanyol a la devolució dels doblers aportats. Cada un rebrà els doblers que havia aportat. El Banc de Santander havia aportat més de la meitat dels doblers i Bankia només un 15%.

Des de 2002, la ramaderia de toreig, destinada fonamentalment a la cria de toros que són venuts o llogats per a festes taurines ha rebut subvencions europees d’almenys 430 milions a través el fons de la Política Agrària Comú. Aquests doblers els varen rebre diferents empreses del sector entre el 2002 i el 2013 i entre el 2018 i el 2019. Entre el 2014 i el 2017, segons AVATMA (Associació de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia i del Maltracte Animal) no hi ha dades concretes. A més en un estudi que va fer aquesta Associació es manifesta la manca de concordança amb les dades presentades pel Ministeri d’Agricultura i el de Cultura. I tot això dificulta conèixer la xifra real de les subvencions que es varen atorgar al sector.

Aquestes i infinitats de raons més semblants i diferents han fet que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) hagin endegat la campanya “Jo pago a Catalunya”. Amb la intenció que els ciutadans i ciutadanes exerceixin la independència fiscal i paguin els imposts a la Generalitat, en lloc de fer-ho a l’Agència Tributària espanyola. Elisenda Paluzie, actual presidenta de l’ANC, ha afirmat que és una campanya d’apoderament ciutadà que vol pressionar el seu govern perquè estigui preparat per recaptar imposts quan es faci efectiva la DUI (Declaració Unilateral d’Independència). Es pretén que les empreses, entitats i partits polítics, i els ciutadans paguin l’IVA, l’IRPF l’Impost de Societats es paguin a l’Agència Tributària de Catalunya. El primer objectiu es que es liquidi d’aquesta manera el quart trimestre de l’IVA del 2020, que ara amb les conseqüències del coronavirus disminuirà.

Tot això es per poder treure poder a l’Estat espanyol i augmentar-lo al que hauria de ser l’Estat català. Sembla emperò que el poble no n’estigui massa assabentat ni que s’hagin fet els preparatius corresponents. Una altra vegada la DUI tornarà a ensopegar amb la manca de preparació?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa 5 mesos

Creo que a las catalanas, y los catalanes (no futem), les preocupa más, en general, el DIU que el DUI.

He de suponer y supongo, que Vd. paga sus impuestos en Cataluña. Por ejemplo, "aquesta passigada que mos pegan a sa nómina cada mes". Hay que dar "ejemplo".

Por cierto, los que quieran pagar sus obligaciones tributarias a la agencia catalana, que lo hagan. Les van a llover las actas con las consiguientes sanciones y recargos.

Gracias i bon día.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris