algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

Detencions que uneixen

Hi ha una escena de la pel·lícula dirigida per Josep Maria Forn, 'Companys, procés a Catalunya', en la qual Lluís Companys, detingut en una dependència policial espanyola, expressa una reflexió en veu alta que diu: «el mal de les esquerres és que només estem units mentre ens tenen a la presó». Òbviament és impossible saber si el president Companys va fer aquesta reflexió en aquell moment, però com diu l'adagi, 'se non è vero, è ben trovato'.

La nova operació de la Guàrdia Civil espanyola contra l'independentisme català, encetada aquest dimecres, i batiada, per cert, amb un nom en homenatge a la División Azul, és un nou nyap jurídic i polític que s'explica més per la ràbia irracional i l'odi xenòfob de la direcció del cos militar a Catalunya cap als catalans, que per raons legals.

No vull banalitzar el patiment de les persones que han estat detingudes, ni el suplici que representa passar una nit en dependències controlades per sàdics malanats, però si fins ara la repressió policial i judicial contra l'independentisme podia tenir un component escalivador i exemplaritzant, aquesta nova agressió al conjunt de l'independentisme marcarà un punt d'inflexió en la reacció de tot el moviment.

És recurrent que quan els repressors agafen embranzida, són incapaços de frenar a temps per als seus interessos. I, per tant, els reprimits arriben a una conclusió evident: si tanmateix no s'aturarà mai la repressió, val més lluitar dempeus que continuar patint d'agenollats.

El nou cop de la Guàrdia Civil aconsegueix en un sol dia tres importants efectes: deixa en evidència que, ara per ara, no existeix cap possibilitat de diàleg mínimament seriós amb un Estat incapaç de controlar els seus cans guardians; força la unitat de tot l'independentisme (ni que sigui per allò que deia Companys) i, a més a més, posa en ridícul els aparells de l'Estat a tot el món amb l'esperpent de la 'connexió russa', que serà objecte de burla a nivell internacional.

No sabem quins comptes feien Baena i els altres 'cervells' de la Guàrdia Civil amb aquestes detencions, però és segur que en lloc d'esmolar, hauran fet osques.

Aquesta operació de la Guàrdia Civil, a mig termini, unirà, com mai, l'independentisme català.

Detencions que uneixen... I que ens separen (d'Espanya) per sempre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris