algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°

Les pallasses de la tele

Els madrilenys estant encantats d’estar representats per pallasses, o això diuen les estadístiques, i ja deman perdó anticipat per als que, com jo mateix, s’han d’empegueir quan el cap de la seva tribu és un esperpent com Bauzá o Matas. Així que s’admeten les excepcions que volgueu, però... i la tele? ai! la tele. Tornarà obrir el pròxim telenotícies amb una pallassada d’Ayuso, com abans ho feia amb l’esperpenta Aguirre, i encara riuen...

Tot el que diuen o fan és notícia, normalment esperpèntica, i si no ja la hi faran els periodistes de la Villa y Corte. Qualsevol ocurència o embarbussament les va bé. Tenen els vots assegurats, i si no pactaran amb Ciudadanos i VOX, i si no faran trampes, i si els enxampen, fiscals i villarejos “se lo afinan” per a què l’escàndol prescrigui, o dictaminin que no s’ha pogut demostrar que, per exemple, Eme Punto Rajoy sigui res conegut. Show must go on.

No sé si algú es recorda de Cifuentes. Va xuclar càmera fins a la nàusea uns quants anys. A alguns ens va costar bastant entendre que hi feia, obrint els telenotícies per qualsevol beneitura que havia passat a Madrid. Què n’haviem de fer, els de províncies? Amb el temps vàrem saber que a la Cifuentes aquella l’havien feta delegada de Madrid a Madrid, que era un càrrec que no sabíem que pogués existir, sobretot quan Bauzá bramava que s’havien d’eliminar càrrecs duplicats o prescindibles. Eren els temps quan cada setmana apareixia un nou cas de corrupció dins el PP, que ja aplegaven la majoria d’exministres d’Aznar i dels assistents a les noces de sa pubilla, tot presumptament i de casualitat, però... “estaban allí”. Ja era tan evident que totes les rates velles estaven emmerdades que necessitaven una renovació urgent. Per això varen triar l’infaust Bauzá aquí i, a Madrid, endevina: Cifuentes, una cara polida, de senyora que sap estar, amb una intel·ligència passable i bona actriu. Per això la feren delegada de Madrid a Madrid i a xuclar càmera a totes hores per a la campanya electoral perenne per Madrid (entre ciutat, capital, província i comunitat autònoma, perdonau si m’embull). Fins que apareixen un vídeos de l’artista esmentada robant a les botigues. “Todo el gozo en un pozo”.

L’esperpenta Aguirre va sobreviure anys i panys a la caiguda de tots els seus subordinats i adlàters, i encara reia, i se’n fotia: “Yo, destapé la Gurtel”, “sólo me han salido dos ranas” i això que una ja era ella mateixa. La veritat és que en tenia un bon motiu, per a sentir-se cesaressa: estava més protegida que l’enviat especial a Abu Dhabi. Estant enmig de tots els escàndols possibles sempre en sortia indemne, però és que a la Comunitat (supòs) de Madrid ja hi va arribar amb escàndol i suborns: ‘el Tamayazo’. Com que el PSOE també sol tenir fatxes en ses files, en aquest cas dos es varen vendre al PP (també va passar a Marbella). La resta... demagògia, privatitzar sanitat, panem et circenses i pallassades a la tele.

Però allò més “divertit” de tot plegat és que aquesta troupe no creu en les autonomies: les menyspreen tot quan poden, les culpabilitzen d’esser la ruïna de l’estat (en canvi del que roba el PP callen com a... dallones), i demonitzen tot el que posa en dubte el “Dios-Patria-Rey, la unidad de destino i el de Madrid al cielo”. En part per fatxes, en part per madrilenys que no poden entendre com és que els catalans encara s’entesten en parlar ‘polaco’. Però com que les contradiccions o la hipocresia, si són un problema ho seran per als filòsofs, aquesta mateixa troupe usa i abusa de la seva autonomia per a tot i més: per a la ‘sopa boba’ dels seus protegits (Abascal), per contrarestar Catalunya i altres, i per a qualsevol cosa d’interès partidista, o mafiós. Precisament ara la Comunitat de Madrid (supòs) està en guerra contra el govern de Madrid (estatal). En sa darrera il·luminació cerebral Ayuso ha brodat el seu volum de l’antologia del disbarat: Madrid es España dentro de España. ¿Qué es Madrid si no es España? Todo el mundo utiliza Madrid, todo el mundo pasa por aquí. Tratar a Madrid como al resto de comunidades es muy injusto”.

Un bon problema és que té part de raó, tot i que falta aclarir que “todo el mundo passa por aquí” perquè l’AVE, i massa altres coses, sempre va cap a Madrid, a pesar que el pagues tu, encara que mai no hagis agafat l’AVE. Algú ha sentit a parlar mai de l’AVE Barcelona-València? No. Perquè no passaria per Madrid. O sí?

Francament, després d’això jo em retiraria: en primera perquè és insuperable: ara ja només pot empitjorar, i mira el nivell assolit; en segona perquè tot té un límit i ja n’hi ha dels seus que no els fa cap gràcia, tanta pallassada, especialment ara enmig de tants de morts. La girafa de l’Alcázar de Toledo també tenia butlla per pegar coces a tothom que no rigués les seves pallassades... fins el mes passat, quan li tallaren el coll tan guapo que tenia.

D’ençà de l’estat d’alarma que Madrid (estat) ha imposat per a Madrid (local) ja té més ganes de plorar, Ayuso. Es pensava que Sánchez es concagaria i ha tornat a fer el ridícul, Ayuso. El coronavirus ha certificat la seva inutilitat total: mentre es reien del sant i de qui balla, Madrid era la ciutat europea amb els pitjors resultats de gestió de la pandèmia, i amb més morts que ningú. ‘Ridi pagliacci’.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ospa!, fa 8 mesos

De segur que han assajat a "casa Boadella", mestre i copy de bufons epañols. I elles tant contentes i divertides mentre van cobrant llurs estipendis i demés gratificacions del teatre epañol.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris