cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Fer cursos de català a IB3

La Llei 7/1985, de 22 de maig, de creació de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, en el seu article 16, estableix els «principis que han d’inspirar la programació dels mitjans gestionats per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears».

El segon punt remarca el principi de «La defensa de la personalitat i identitat del poble de les Illes Balears, com també la promoció i difusió de la seva cultura i la seva llengua».

La Llei 15/2010, de 22 de desembre, de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears indica que «El servei públic de ràdio i televisió (de comunicació audiovisual) és un servei essencial que posa a la disposició dels ciutadans de les Illes Balears continguts audiovisuals orientats a...» i en el seu punt 'e)' diu: «Difondre i promoure la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears».

El Pla d'activitats de l'Ens Públic, destaca que «alguns principis que específicament han d’assumir els mitjans audiovisuals autonòmics com a propis i característics de la funció de servei públic» són: «Promoure la cohesió social, com també la integració dels col·lectius que mereixen atencions especials i de col·lectius procedents d’altres entorns culturals» i que «els mitjans de comunicació públics són uns elements fonamentals per a la potenciació de l’ús normal de la nostra llengua, el coneixement de les seves modalitats i el manteniment de línies d’estudi permanents que ens permetin aprofundir-ne en el coneixement» i, també, «Cooperar amb el sistema educatiu i el de la investigació».

Partint, idò, de tot aquest marc legislatiu i reglamentari i tenint en compte que, avui, hi ha una mancança greu de cursos de llengua catalana, a causa de la manca de previsió i de pressupost del Govern, seria lògic, útil i molt positiu que Govern, UIB i IB3 cooperassin i promoguessin l'emissió de cursos de llengua catalana, de diversos nivells, a través d'IB3 Televisió.

Seria una acció molt econòmica, molt útil i que reforçaria el paper de servei públic d'IB3.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escorpí, fa 7 mesos

El Govern de les Illes Balears no té cap voluntat de que a les Illes es parli català. El Govern Balear és més castellanista que nostre, i el que és nostre és la llengua catalana, el màxim exponent de la nostra identitat i de la nostra cultura. Sense el català seríem més espanyols que els segovians o els toledans.

Valoració:5menosmas
Per Albert Morante, fa 7 mesos

Crec que és una molt bona idea, i molt barata

Valoració:3menosmas
Per idò sí, fa 7 mesos

Em sembla que això que es proposa estaria molt bé i que seria realment útil. Les nostres autoritats estan fent un trist paper i es pot pensar que el desenvolupament de la nostra llengua i de la nostra cultura no els importa un rave, amb la qual cosa no donen compliment a les obligacions que els imposa el nostre estatut d'autonomia. I si no cumpleixen amb les seves obligacions no tenen dret als honors i estipendis que els procura el seu càrrec.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris