cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Ultradreta infiltrada a les forces de seguretat

El govern federal alemany ha presentat les conclusions d'un informe sobre 'Extremistes de dretes en les forces de seguretat' elaborat per l'Oficina Federal per a la Defensa de la Constitució (BfV).

Segons aquest informe, les forces de seguretat alemanyes es troben infiltrades de manera preocupant per elements ultradretans i neonazis.

Entre el 2017 i finals de març del 2020 es varen registrar 319 casos sospitosos d'agents ultradretans en la policia dels estats federats i 58 casos entre les forces de seguretat nacionals, 44 d'ells en la Policia Federal i sis en l'Oficina Federal d'Investigació Criminal (BKA).

La publicació de l'estudi es produeix després que, recentment, es descobrissin en diverses comissaries i centrals de policia alemanyes, l'existència de fòrums d'intercanvi de missatges de grups d'agents a través de serveis per a telèfons intel·ligents en els quals es publicaven imatges, vídeos i textos de caràcter racista, xenòfob, antisemita i, en alguns casos, amb crides a la violència.

El ministre federal de l'Interior, Horst Seehofer. va afirmar que «cada cas constatat és una vergonya», i va recordar que els funcionaris dels serveis públics tenen una funció exemplar per a la societat.

El titular alemany d'Interior va assegurar que, malgrat tot, cada cas conegut «serà investigat conseqüentment i perseguit rigorosament».

Talment com als cossos i forces de seguretat del Regne d'Espanya... En aquest cas, seria difícil identificar 319 agents que no siguin d'ultradreta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris