cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

La Covid19 ha arribat a la Casa Blanca

La malaltia Covid19 ha entrat a la Casa Blanca dels EUA per la porta gran. El President Trump i la seva esposa la tenen i s’han aïllat, com pertoca a qualsevol mortal. Aquest senyor que en un principi negava la importància del virus, després parlava de remeis miraculosos, més endavant va dir que no seria important al seu gran país, i ara, amb una xifra escarrufant de persones mortes, ha arribat al seu organisme i el de la seva companya.

Si heu seguit la notícia pels telenotícies, quasi totes les cadenes han tret aquestes declaracions en aquests mesos passats. Un President que d’aquí prop d’un mes ha de passar l’examen de les urnes, es troba reclòs sense poder fer campanya electoral. Un President que menysprea el seu oponent al primer debat electoral televisiu, que mostra la més mala educació que s’ha vist mai, que només sap dir mentides sobre la pandèmia, demostra la seva ignorància quan en els discursos i mítings, en el debat cara a cara, no planteja mai allò que vol fer, allò que promet com a programa polític. Senzillament menysprea l’oposició i el més greu, no escolta la veu d’aquells que clamen justícia per tantes morts en mans de la policia racista.

La malaltia ha arribat a la família Trump i evidentment serà tractada amb tota l’atenció i cura que pertoca al President. Des que s’ha estès arreu del món hem sentit dir que no coneix les fronteres ni les classes socials, que és un virus que fa mal igual a rics i pobres, a gent del Nord i del Sud... ja sabem que hi ha una part certa, fins i tot ha arribat al multimilionari Trump, per cert tampoc paga impostos, com l’emèrit amagat pels Emirats, però també sabem que no és igual el tractament sanitari que rebrà aquest senyor d’aquell que reben tants i tants americans, siguin dels EUA o del Brasil, sense assegurança mèdica, perquè no tenen assistència sanitària gratuïta universal.

La conclusió és que sí que sap de rics i pobres, de països del Nord i del Sud, d’aquells que tenen la sanitat pública i la que no en tenen i han de pagar la més elemental atenció mèdica. No sabem com evolucionarà la malaltia als cossos del matrimoni Trump, ni sabem avui com afectarà en la decisió dels votants que han d’anar a les urnes a principis de novembre. Sí que sabem que el Sr. Trump ha insinuat que no acceptarà fàcilment els resultats si li són adversos, de moment, ha tingut pressa en la substitució de la magistrada Ruth Bader Ginsburg, progressista, morta a 87 anys fa unes setmanes, per una ultraconservadora i antiavortista Amy Coney Barrett.

La utilització del Poder judicial com a eina per enderrocar presidents, governs, elegits democràticament ho hem vist a països de Sud-amèrica, com Brasil o Bolívia, aquí mateix amb el procés català i les sentències del Suprem. No oblidem que el Partit Popular continua vetant el canvi de magistrats del Poder judicial per mantenir una de les branques de la divisió de poders a favor seu. Als EUA, Trump de moment blinda el seu màxim Tribunal ara amb majoria conservadora, sense respectar tan sols la voluntat de la magistrada morta i esperar el nomenament després de les eleccions.

Veurem com es desenvolupen els esdeveniments al gran país de Nord-amèrica, mentre, a la vella Europa, un país com a Bèlgica després de mesos i mesos, 650 dies per ser exactes, ha aconseguit un nou govern paritari, plural, format per set partits. A més una vicepresidència la dirigirà una persona transgènere, dos dels membres del govern tenen arrels marroquines i un, iraquianes. Tot un exemple de tolerància, de respecte a la diversitat i la pluralitat de la societat a la qual han de servir. Un govern que inclou socialistes, liberals, democristians i ecologistes, que han sabut fer el cordó sanitari de deixar fora els ultradretans.

Na Petra de Sutter, fins ara eurodiputada del grup dels Verds, ginecòloga i coneguda com a feminista i a favor dels col·lectius LGTBI, diu la premsa que «mai ha fet bandera de la seva condició de persona transgènere, i de fet la notícia no ha acaparat titulars a Bèlgica». Una mostra de democràcia consolidada que altres països com els EUA o el nostre sense anar més enfora voldríem.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris