cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
16°

Atacs al 'Gobierno'

Atacs al Gobierno de España desmesurats, exagerats, fora de to i de tota lògica, de l’extrema més extrema, dreta espanyola i espanyolista. Atacs sense sentit quan el Ministre de Sanitat demana mesures urgents a la Comunitat de Madrid per envestir l’augment de casos de la COVID19. Després de la foto davant 24, sí 12 banderes espanyoles i 12 de la seva Comunitat autònoma, de la Presidenta Isabel Diaz Ayuso i el President Pedro Sánchez, que volia significar diàleg i co-governança, s’han romput les «relacions» i torna a haver-hi tensions i enfrontaments.

Uns enfrontaments difícils d’entendre per gent de defora, quan el que tracten és de mesures sanitàries per disminuir els contagis a la capital. He escoltat el batle de Madrid queixant-se que el govern de l’Estat «embulla la troca», i a un Conseller de la CA dient que les mesures sanitàries proposades volen amagar la incompetència del President Sánchez, perquè té un conflicte amb Catalunya!

Hi afegim a més la resposta ciutadana a la manca de recursos sanitaris, la sortida al carrer a districtes com Vallecas reclamant més eficàcia i eficiència al govern de la Sra. Díaz Ayuso, i les càrregues policials desmesurades que contrasten vivament amb la permissivitat d’aquelles sortides del barri de Salamanca de la gent de dretes, i extrema dreta, contra el confinament.

Uns atacs furibunds a alguns ministres d’aquest executiu. Des del Vicepresident Iglesias, passant per la ministra d’Igualtat i el de Consum, reben ja no crítiques dures sinó vertaders insults impropis de persones demòcrates. I s’han encès encara més respecte als comentaris sobre l’absència del rei Felipe VI a Barcelona.

Una defensa de la monarquia exagerada, empesa pels representants màxims del Poder Judicial que s’han autoatorgat el paper de defensors de la unidad de España per damunt de la funció que tenen segons la Constitució del 1978.

Uns membres del Consell General del Poder Judicial que continuen ocupant uns càrrecs que ja no els pertoca, han exhaurit el període vàlid i no se’ls cessa perquè el PP vol continuar tenint els seus homes i dones controlant aquesta pota de la divisió dels poders de l’Estat.

Un Cap d’Estat, el rei, en els pitjors moments de la seva popularitat gràcies a la fugida vergonyosa del seu pare, cobrador de comissions no declarades a la Hisenda del seu país. Un rei «molt preparat» deien, enfront de la simpatia del seu pare. Ara resulta que dins la seva formació degué suspendre l’assignatura de valors democràtics, ja que ho ha demostrat tant en la intervenció l’octubre de l’any 2017 contra el procés legítim de Catalunya, com en la telefonada al Sr. Lesmes manifestant-se contra la decisió de Moncloa recomanant que no anés a Barcelona.

Això de la neutralitat que se li suposa a tot Cap d’Estat democràtic, es veu que va ser la part que menys va entendre de l’assignatura que va suspendre. Sembla que la seva emèrita mare no li ha recordat suficientment l’experiència de l’oncle Constantino, que va sortir per cames de Grècia en donar suport als militars del cop d’Estat, o s’ha oblidat del seu rebesavi Alfonso XIII donant suport a la dictadura del general Primo de Rivera, allà al principi del segle passat. O més a prop, el seu pare jurant los Principios del Movimiento franquistes, acceptant una instauració del dictador general Franco.

Aquests dies molts articulistes han recordat que la família espanyola dels Borbons tenen una formació molt a la francesa, pel centralisme jacobí que tant els agrada i que els impedeix reconèixer la rica pluralitat dels pobles de l’Estat. També una tradició poc democràtica, com hem vist per la part grega i la part espanyola, en el cas del rei Felipe VI.

La dreta i extrema dreta surten en defensa de la monarquia de la manera més carca i vetusta. Com si la ciutadania no tingués present el desprestigi d’aquesta família, amb un cunyat a la presó per lladre de doblers públics, un pare als Emirats àrabs, amb fortuna a Suïssa no declarada com qualsevol de nosaltres que paguem els impostos, adobat amb declaracions a les revistes de la seva entranyable amiga de l’ànima.

Atacs exagerats al govern legítim de coalició PSOE-Unidas Podemos, de l’extrema dreta, de la dreta més vella, més espanyolista, que com el rei, no va aprovar l’assignatura de democràcia, que creuen que les institucions són «seves» per dret diví. Tenen amics com el Sr. Trump que amenaça a no acceptar la victòria dels demòcrates, si perd les eleccions i també posa el Tribunal Suprem a les seves ordres.

Un altre dia podrem comentar les mancances i contradiccions d’aquest Gobierno, us puc assegurar que des de les esquerres els podem demanar més coratge, més valentia i més coherència, cosa que no té res a veure amb els insults i les mentides que l’extrema, extrema dreta, infecta les xarxes socials i massa mitjans de comunicació en mans d’empresaris amics seus.

Tant de bo aquests atacs facin canviar l’actitud més institucionalista i monàrquica del PSOE, al seu si ja hi ha veus que ho reclamen amb força. Que no ens manquin esperances amb la recuperació de l’esperit més republicà d’aquest partit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris