cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
16°

Corrupteles monàrquiques

El temps passa, la pandèmia va fent la seva feina i el món fa voltes sense aturador, però tornen les velles rutines, les velles maneres de distorsionar la realitat, les velles corrupcions que mai no es volen morir. Una i una altra vegada, aquests que no compleixen les normes, aquests que volen esser més pinxos que un cavall de circ, aquests que no els importa si escampen la pandèmia per tota la superfície peninsular i insular, per això els varen fer el centre del seu univers, de Espanya. Ells són la metròpoli; a la perifèria, a les colònies no saben de què van, però ells sempre volen ser els primers en tot, encara que sigui la pandèmia, volen ser els campions de la Covid. I del futbol, què me’n direu?

Només jugaven el segon partit, i ja varen robar tres punts o un al Betis. Com es pot pitar penal, quan aquest s’ha fet perquè un contrari t’ha pegat una bona empenta. Per què s’utilitza el VAR per veure si la pilota ha pegat al braç del jugador? Per què no s’utilitza el mateix VAR per veure si prèviament ha existit una falta? Ho voleu saber? Perquè és el Madrid i ja el volen fer campió de lliga devers la jornada 10. Això és una altra de les corrupteles que passeja aquesta gent, tota orgullosa de viure o pertànyer a la capital central. De qui s’amagava qui la va fer capital tan lluny de la mar?

I de la monarquia, què me’n direu? Ja sé que els monàrquics predominen, encara que no es vulgui saber en un referèndum. De totes maneres, l’actual rei que diuen que no se salva de la corrupció sembla que guanyaria per majoria absoluta a la república. De totes maneres, entre el Govern i la Casa Reial són capaços d’ensorrar-lo, tot i perquè no deixen que el rei sigui el que ha de ser segons la Constitució, un cap d’estat neutral i sense que doni suport a cap partit, ni a cap ideologia de partit o no. Quan sap que sobre un tema hi ha diferents opinions no s’ha de posar a favor de cap de les parts, però pareix que ell i els que l’aconsellen no ho volen saber. Tots els partits que han estat en el poder han volgut que es posàs de la seva part. D’aquí que una part de l’Estat amb molta personalitat pròpia, estigui en contra seva i de la institució que representa. Aquest és el cas del Principat de Catalunya, i aquesta setmana passada, que havia d’assistir a un acte de formació de personal del poder judicial no hi va anar, aconsellat pel Govern, que voldria evitar protestes, xiulades i aldarulls (d’aquests pocs).

El fet anterior no ha fet més que anar en contra seva, ja que sempre juga a favor d’una part de Catalunya i deixa l’altra part abandonada i maltractada. Ja ho va fer el 3 d’octubre de 2017, quan amb la seva al·locució es va posar de part dels repressors i en contra dels independentistes, oblidant una vegada més que la Constitució li mana que no es posi de part de ningú. Però la setmana passada a l’acte del poder judicial que no va acudir, els jutges també varen mostrar el llautó. El president caducat del Consell del Poder Judicial va creure que havia de restituir l’absència del rei i va pronunciar un Visca el rei!, perquè els assistents a coro contestassin Visca!, com si li diguessin, nosaltres sí t’estimam, amb la qual cosa, aquest senyor va demostrar que la seva caducitat és ben merescuda, perquè no sap que en un estat democràtic, també s’ha de demostrar la independència del poder judicial, i només es pot fer si no es decanten per una o altra ideologia, i aquest ho va fer i això va suposar una patinada monumental, per molt que molts des de casa seva s’aixecassin i pronunciassin el visca corresponent.

Del seu pare, de l’emèrit, també n’haurem de dir alguna cosa. Va robar doblers a les arques públiques o no? Va regalar 65 milions d’euros a una de les seves amants, sí o no? Interessa o no interessa confirmar-ho? Sembla que no interessa. No volen taques a aquesta monarquia fins ara acceptada per molta gent. I d’aquesta defensa aferrissada el campionat, com sempre el guanya el partit més corrupte que existeix sota la superfície de l’Espanya física, però el PSOE també vol no quedar despenjat i s’apunta a aquesta cursa monàrquica, encara que històricament s’hagués considerat un partit republicà. I què voleu que es pensi en temps de rebrots del Covid-19? Que ningú no vol més desgràcies i es considera una desgràcia fer mal a la monarquia, encara que hagi estat capaç de ser corrupta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa devers d'un mes

No te preocupes tanto del "otro pais" Lladonet, que en el "tuyo" también hay corruptelas y mucha tela que cortar.

Cambia, aunque solo sea por una vez de tema, que las obsesiones no son buenas para la próstata, pongamos por caso.

En esta vida, por mucho que el tiempo pase y el mundo dé vueltas hay que cambiar de plato. Un buen "pa amb oli", ante tantas delicatesen que nos ofreces cada lunes, debe saber a gloria.

Tot heu deixarem igual o pitxor. Salut i res pus.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris