cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

Un bumerang anomenat 'Aporellos'

Diversos autors han explicat amb molt de detall que el principal eix de l'espanyolisme polític és la catalanofòbia. L'odi a tot allò català és el principal pal de paller de l'expressió política de l'espanyolisme, des de fa segles.

'Contra els catalans val tot' és la praxi política més usada pels governants espanyols, sobretot quan s'han vist estrets. Els catalans són el boc expiatori que ha mantingut la cohesió dels espanyols de tota ideologia.

La sèrie de vídeos de membres dels cossos policials espanyols, esperonats per ciutadans espanyols amb el cant 'a por ellos', mentre partien dels seus llocs d'origen per anar a apallissar ciutadans pacífics catalans, és només la penúltima il·lustració d'una inacabable cadena de repugnants fets històrics que tenen un fil conductor únic: l'odi visceral als catalans.

Curiosament aquest odi que ho tapa tot, que ho cega tot, en la majoria d'ocasions acaba fent un efecte rebot i afecta (part) dels que l'havien provocat o abonat.

La seqüència és sempre la mateixa: el poder oligàrquic espanyol comet un abús de poder (discriminacions, espionatges, violència policial, sentències, empresonaments...), normalment evident i il·legal, contra els catalans. Ràpidament la meitat dels espanyols s'hi adhereix incondicionalment i l'aplaudeix efusivament. L'altra meitat s'escarrufa en veure l'abús evident, però calla, molts perquè pensen que els 'cau molt enfora', altres perquè practiquen una espècie de silenci tàctic...

Al cap d'un temps, aquell abús practicat contra els catalans retorna com un bumerang contra els propis ciutadans espanyols...

Aleshores, presoners dels seus silencis anteriors, la immensa majoria callen i els qui gosen aixecar la veu són ràpidament callats pels que els retreuen la contradicció evident de protestar pels mateixos fets davant els quals abans havien callat.

I així, els de dalt, sumen segles de viure a cos de rei. I s'esbutzen de rialles.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa devers d'un mes

Efectivament, només hi afegiria que l'espanyolisme té matisos, segons la conjuntura. Hi ha un nacionalisme espanyol subtil, molt eficaç en segons quins contextos, posem ara el de Podemos i, menys subtil però igualment eficaç i resolutiu, que és el del PSOE. Després hi ha el nacionalisme espanyol més oficial, que és el de la denominada "derechona" que fa de contrapès i que està a l'espera per si un dia el nacionalisme prudent de Podemos i PSOE deixa de ser tan resolutiu com ho és ara és ara.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris