cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
34°

L'independentisme català, per guanyar, ha de recuperar la iniciativa

Per ventura ara és un bon moment per recordar una idea que hem proclamat en altres ocasions i que mantenim: l'independentisme català és un dels moviments populars més exemplars que hi ha hagut en tota la Història, en tot el Món.

Hi ha molts fets i arguments que sustenten aquesta premissa, existeix un emperò: si l'independentisme català no acaba guanyant, no hauran servit de res ni els fets, ni els arguments, ni l'exemplaritat.

I què ha de fer l'independentisme català per guanyar la independència del Principat?

És bo de dir i complicat de fer. Es resumeix en una fórmula: recuperar la iniciativa que va tenir des del 10 de juliol de 2010 fins el 10 d'octubre de 2017.

Com es pot recuperar la iniciativa?

Algunes idees que crec que hi podrien ajudar són:

- No cal mitificar la 'unitat', però és imprescindible que es rebaixi la tensió entre independentistes, a tots els nivells.

- On sí que és imprescindible una unitat tàctica, és en el camp antirepressiu.

- L'únic sentit que té que els presos polítics hagin acatat la decisió de tornar a romandre tancats les 24 hores del dia, contravenint, fins i tot, la legalitat espanyola, és que el seu cas serveixi per internacionalitzar la causa catalana. Cal abocar els esforços en aquesta direcció.

- Els exiliats que vulguin mantenir l'activitat política i el compromís amb la causa catalana, crec que seria millor que evitassin fer política partidista i centrassin la seva activitat en la internacionalització de la lluita per la República Catalana i en el desafiament costant a l'Estat espanyol, com a forma de fer aflorar les contradiccions democràtiques que té.

- És evident que, pel que fa als partits polítics, és impossible afrontar els reptes del dia a dia de la gestió amb una unitat tàctica entre formacions diferents. Ara mateix, ja que no hi ha aquesta unitat tàctica, el més raonable sembla que és que es preservi una unitat estratègica a grans trets i que els partit renunciïn a liderar la lluita per la independència.

- El lideratge del treball i de la lluita per la independència ha de ser de les entitats cíviques, que ja han demostrat que tenen capacitat suficient per recuperar la iniciativa.

- Cal recuperar la immensa tasca intel·lectual en pro de la independència (llibres, articles, documentals, conferències, debats...) que es va fer durant els anys anteriors al 2017 i l'excel·lent i titànica feina de base (grups locals, organització d'actes de conscienciació, manifestacions, consultes populars...) que es va fer en aquell període.

- Finalment, cal dinamitzar l'activació d'un procés constituent popular, que tengui àmbit de tots els Països Catalans i que serveixi com a element engrescador per aquells sectors que volen construir una societat millor i que encara no se n'han adonat que la millor manera de fer-ho és ajudar a fer possible el naixement de la nova República catalana.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 11 mesos

Hi ha fets i comportaments de representants d'alguns partits politics que ara mateix no s'entenen.
Joan Tardà, Gabriel Rufiá, Sergi Sol i fins i tot a vegades el mateix vicepresident Pere Aragonés, sembla que van a salvar els mobles o a emparar-se del temporal que els ha caigut a sobre. O com en Joan Josep Nuet, aquell que es va cagar a les calces dient: "jo no, eh?, jo no".
En canvi, és molt més convincent per coherent, la postura de'n Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Cuixart i Antoni Sánchez quan diuen que "amnistia, mai" doncs no son culpables de res i que "ho tornarem a fer", cosa que als 155eros els hi pica molt.
Finalment, he de dir que els qui em tenen ben desconcertat son els de la CUP, que tot sigui dit, ben poques vegades per no dir cap, he coincidit amb els seus criteris ni presa de decisions.
Aquestes recomanacions per poguer recuperar l'iniciativa haurien de ser ben enteses i molt ben assumides per tots els qui volem arribar a la nostra desitjada Catalunya independent.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris