algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

Turista Zero d'Agnès Llobet Deià

Aquest dijous, finalment, els llibres tornen a sortir als carrers de Palma i d'altres poblacions de Mallorca.

Entre la múltiple oferta, hi trobareu una col·lecció de poesia que, modestament, s'obri camí, titulada 31D Poesia, i de la qual en formen part els llibres 'Retaule sutjós de la Mallorca continental' de Marcel Pich Esteve; 'Miloques i rabasses' de Clara Fiol Dols i 'En un alè tan breu. Diàlegs de proverbi amb Joan Alcover' de Miquel Ripoll Perelló.

Ara s'hi afegeix un volum que vos recoman i que, ben segur, és una de les novetats importants d'enguany: 'Turista Zero' d'Agnès Llobet Deià. És el cinquè poemari de l'autora i pren la forma d'un passeig poètic que va del Megapark fins a la Capella de Sant Pere.

El llenguatge poètic ens serveix per arribar allà on la prosa no arriba, per al·ludir allò que ens supera o ens fa mal... I n'Agnès Llobet basteix aquest excel·lent viatge poètic per aquest tros de Palma, per aquesta part de Mallorca que ens dol, a base de poemes que descriuen i evoquen aquest costa(t) de terra ferida.

Però 'Turista Zero' també és un trànsit per la bellesa i el coratge dels qui, malgrat l'aclaparament, sobreviuen a la devastació.

«I arriba la música.

Traspassa el vent,

metàl·lica,

la seva mística vibració.

Aquí els herois.

Aquí els caiguts,

els combatius, els devastats.

Som una de les supervivents.

Avui.

Som

la turista Zero.»

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris