algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
25°

Els escuts protectors d'en Jaume Vicens

Aquest dijous es celebra la Diada de les llibreries al carrer, una espècie de Sant Jordi d'estiu, ja que a la Primavera no el vàrem poder gaudir (si més no al carrer).

Com a primera recomanació, deixau-me que triï un producte de la casa: el quart volum de la col·lecció Quaderns d'Ona Mediterrània dBalears, el llibre de l'escriptor, activista i columnista de dBalears, Jaume Vicens i Escandell, titulat 'Escuts protectors'.

El llibre recull els articles d'opinió de Vicens escrits entre el maig de 2015 i el gener de 2019.

Jaume Vicens és un pensador d'una coherència granítica; un activista veterà, compromès i conseqüent; un articulista contundent, a vegades sarcàstic, sempre clar, dur i, sobretot, directe i una persona íntegra... i poc amiga dels elogis.

Els seus articles són peces sempre elaborades i amb voluntat reflexiva, alguns són posicionaments sobre fets de l'actualitat més immediata, altres cròniques culturals del present, també hi ha reflexions retrospectives sobre fets del passat històric i n'hi ha alguns que són reflexions filosòfiques sobre aspectes de la vida (i de la mort) que ens resulten tan necessaris com, de vegades, incòmodes.

Sili Arguimbau al pròleg del llibre ens diu que «En Jaume Vicens creu en la pau, però i tanmateix permanentment alçat amb la senyera de la dignitat com a estendard, en la defensa la nostra llengua i cultura catalanes, dels drets humans i socials, no s'ha afegit al carro de la 'raó' postmoderna de no-confrontació i en contra d'aquells que tenen por, por de comprometre's, por de perdre el lloc, por de dir les coses pel seu nom, com si així deixassin de fer mal, ell redacta notes de premsa, lluita amb els jubilats, es compromet amb l'arma de l'activisme i amb la literatura. Cinc anys de compartir lluites al carrer.

No debades el títol del llibre 'Escuts protectors'... fa al·lusió, segons em diu, al fet que escriure i llegir li permet accedir a espais de llibertat personal».

Aprofitau, idò, per gaudir aquest estiu, d'aquests escuts protectors d'en Jaume Vicens i d'aquests espais de llibertat personal que ens obri la lectura de la seva prosa sincera i sencera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris