cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
26°

Exercir els nostres drets lingüístics

Ara que som a la Setmana dels Drets Lingüístics, crec que és important recordar que:

- Tots els ciutadans de les Illes Balears, tant se val on haguem nascut, tenim el dret a aprendre la llengua pròpia d'aquesta terra, que és la llengua catalana.

- Tenim dret a rebre tota la informació en la llengua catalana, també la provinent de les institucions de l'Estat, de les empreses privades...

- Tenim dret a usar sempre i davant qualsevol persona o institució, la llengua catalana, si així ho volem. També davant els funcionaris de l'Estat, siguin jutges, policies o inspectors d'hisenda i també davant qualsevol empresa, sigui petita, mitjana o gran.

Participem a les activitats de la Setmana dels Drets Lingüístics, però sobretot, exercim els nostres drets lingüístics, sense por, sense peresa i sense complexos.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeví, fa 11 mesos

Home, Tomeu. Què no saps que el mallorquí és una varietat ancestral del serbocroata? Tenim el que mos mereixem...

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa 11 mesos

Hi haura gent ... també nascuda aquí que tendrà també dret a xerrar el que vulgui, sense que tu venguis a imposar-mos com, quant o on xerrar el que volguem.

Valoració:4menosmas
Per balmany, fa 11 mesos

Si es catalana, no es propia. Es catalana. O sea la lengua del invasor. Como lo es el español en Méjico, Cuba, Colombia. etc. etc. Hasta en tres ocasiones, en escrito muy corto, has nombrado la "llengua catalana". Parece que tienes necesidad de repetírtelo tropecientas veces al día.

En Méjico, hay 69 lenguas precolombinas (y no hagamos chistes con los numeritos), alguna de ellas hablada por más de 200.000 personas en lugares del propio pais y de los EE.UU.

¿Dónde esta la lengua "precolombia" de Mallorca?. Supongo que algo se hablaría antes de la llegada de los cuatreros en 1229. Supongo.

¿No será que los catalanes nunca han traído nada, más bien lo contrario?

Y en otro tema que sirve de botón de muestra, ¿quien no recuerda a los cientos de catalanes, que cargados de muestrarios, venían "a les illes" a vender como locos sus productos?

Gracias y bon día (con mucha dignidad)

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris