nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

El Govern ha de poder assumir la gestió de tots els imposts i dels ports i aeroports

Aquesta setmana, l'Obra Cultural Balear ha registrat al Parlament, un document que recull algunes propostes que l'entitat demana que es es vehiculin a través del 'Decret Llei 8/2020, de 13 de maig per a l’impuls de l’activitat econòmica i la simplificació administrativa en l’àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears'.

Ja hem escrit en altres ocasions que els governants haurien d'escoltar les propostes que els hi fan arribar les principals entitats de la societat civil, perquè acumulen molts anys de treball específic en les seves matèries i perquè mai se'ls hi ha fet prou cas... i així ens va.

Pens que els representants de la ciutadania de les Illes Balears i els governants han d'entomar el debat sobre la necessitat que les nostres institucions assumesquin més capacitat d'autogovern i, en conseqüència, una major responsabilitat en la gestió del benestar dels ciutadans i que disposin de més recursos per poder protegir i cuidar la ciutadania de les Balears.

Des de sempre ha estat molt evident que aquestes mesures són imprescindibles perquè puguem gaudir d'un benestar al nivell de la resta de països de la Unió Europea. Amb la crisi provocada per la pandèmia, m'atrevesc a afirmar que, sense major autogovern i un finançament més adequat, el patiment que li tocarà viure a una part de la ciutadania serà inassumible.

Diu l'OCB que «el Govern de les Illes Balears ha de poder assumir la recaptació i gestió de tots els impostos que es paguen a les Illes Balears, mentre no es pacti un nou sistema de finançament que substitueixi l'actual que està caducat des de l'any 2014».

D'altra banda, un altre dels aprenentatges d'aquests mesos és que la gestió de ports i aeroports no només és estratègica per la nostra economia, sinó que és imprescindible per a la nostra protecció, salut i seguretat.

Per això l'OCB proposa que «en situacions de prealarma o alarma, d’acord amb el principi de subsidiarietat promogut i consagrat per la Unió Europea, el Govern de les Illes Balears ha de poder assumir de manera immediata el control dels ports i aeroports de les Illes Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 9 mesos

Y de la OMS, la OTAN y Deixalles.
Manda narices.

Valoració:-1menosmas
Per dubtes, fa 10 mesos

Si hubiese un Govern PP-VOX, con mayoría absoluta, ¿pedirías lo mismo?.

No creas que no puede llegar a ocurrir.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris