nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

A les Illes Balears tots els camins duen a la independència

Hi ha diversos estudis i enquestes que apunten a un creixement important de l'independentisme a Mallorca i a les Illes Balears. No podem dir que ens sorprengui. Per dues raons essencials, en primer lloc perquè la tendència ja era que cada vegada més persones residents a les Illes Balears comprovin que la dependència de l'Estat espanyol és un llast gegantí i, en segon lloc perquè aquests mesos de pandèmia ho han exagerat i accelerat tot.

Els dies 12, 13 i 14 de març d'enguany, són essencials per entendre la presa de consciència de molta gent. Quan des d'aquí es veia evident que calia tancar immediatament ports i aeroports, des del poder estatal de Madrid es varen malbaratar 48 hores claus.

Aquest dies també hem patit dues mancances d'origen polític que ben segur que han ajudat a desvetlar consciències. Cada vegada hi ha més gent que té clar que aquestes mancances només es resoldran amb la plena sobirania. Les dues mancances d'origen polític són, d'una banda, la falta de recursos dedicats al sector sanitari, com a conseqüència del gegantí dèficit fiscal amb l'Estat espanyol que patim i de l'altra, la manca de maniobrabilitat i capacitat decisòria de les nostres institucions, conseqüència directa de la usurpació de la nostra sobirania per part de les institucions espanyoles.

Un exemple molt evident: si el Govern no hagués desobeït les ordres del 'mando único' del govern espanyol, avui encara esperaríem el material de protecció individual (màscares, guants...), amb les terribles conseqüències que això hagués significat.

La pujada de l'independentisme que assenyalen les enquestes és una tendència evident i palpable, però òbviament, d'un nivell molt elemental, que encara tardarà uns anys en traduir-se políticament.

Però sabent com ha evolucionat a Catalunya, també podem afirmar, amb seguretat, que ja som a xifres que comencen a marcar un creixement exponencial. I quan s'assoleix aquest nivell, la pujada fins esdevenir majoria, és imparable.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un català, fa 10 mesos

I així fins alliberar l'últim pam de pàtria.
Visca els Països Catalans.

Valoració:3menosmas
Per idò sí, fa 11 mesos

Això que els franquistes volien fer creure que "els russos es mengen els al·lots és ben creïble. Contava mon pare que, en plena guerra, va ser testimoni d'aquest fet: un grupet de dones del poble (Manacor) fou abordat per un falangista amb unes fotos a la mà i les demanà si volien veure un grup de rojos que havien estat fets presoners al desembarcament de les tropes d'en Bayo a Porto Cristo. Digueren que sí, se les miraren i una d'elles exclamà, admirada i desil·lusionada: però si són gent com noltros!

Valoració:5menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

@ endavant .- Em dona l'impressió de que estàs defensant el teu nivell econòmic i això fa que no siguis gaire precís en el teu comentari.
Si tú menges un pollastre i jo una sardina, el promig (renda per càpita) surt a mig pollastre i mitja sardina cada ú.
Si teniu gaires Florentinos i grans capitalistes a ses illes, és normal pel sistema de tria i recompte, de que la renda unitària serà més gran, però tú tindràs el mateix que tens ara. I al inrevés, si teniu gaires immigrants o gent sense feina, aquest valor baixarà, però no t'afectarà a la teva economia, en cap dels dos casos, si segueixes amb la teva mateixa rutina (tú el pollastre i jo la sardina).
El sistema independentista només vol ajuntar idees, lleis, projectes i interesos comuns,...i cada soci tenir la seva propia administració i competències, dins un acord entre iguals.
Mai no serà per fer un centralisme que és precisament del que en volem surtir.

Valoració:3menosmas
Per Jordi, fa 11 mesos

DUIM EL MORRAL A LA BOCA PERÒ HI SOM.- Com que totes les teleFAES de n'Azanr ens silencien i ens pinten com a homes llop davant la gent normal, que ens hi considera, encara duim l'automàtic posat de pensar-ho però no dir-ho. Res de nou: el meu padrí Jordi, al Cel sia, me deia que, la darreria de la República i "es temps des moviment", feren creure que "es russos se mengen ets al·lots". En els cafès, encara sovint ens n'afluixam, d'entrar en brega amb els companys que pensen que "hauria de tornar en Franco". (i ells sí que ho amollen amb veu alta, repetint, sense ells saber-ho, les consgnes subtils que escampen les televisions del 'caudillo' a l'ombra Aznar, és a dir, el 90% de les televisions. Encara no som, ni a prop fer-hi, majoria. Som una minoria creixent. Si anam bé o malament, depèn del gust de cadascú i de si miram la botella mig plena o mig buida...

Valoració:5menosmas
Per Fa sol, fa 11 mesos

Hi ha un clarinet que desafina, per aqui. Deu ser de la Nyordor's Club Band.

Valoració:7menosmas
Per Endavant, fa 11 mesos

A la independència de Catalunya i a la creació d'una Mallorca indepedent? Ja tenim les fronteres de la mar. La renta per càpita és superior a la de Catalunya. I, com tot desig independentista, no volem compartir amb ningú tenim tots els elements per a fer-ho així.
D'aquesta manera no seriem uns independentistes 'depenedents' de Catalunya sinó veritablement independents...És això que voleu?

Valoració:-4menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

** @ claro que sí, guapi .... i els altres vuit o deu noms falsos manllevats.-
El teu argument sempre és el mateix? doncs la solució perquè no et diguin que ets curt, posa-hi més ja,ja

Valoració:8menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos

jajajajajajajajajajajajaja..........

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris