cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
21°

A Espanya, menten papers i menten barbes

Començ a estar una mica fart de sentir polítics d'aquí lamentant que els responsables de l'Estat espanyol els han enganyat. El procés sempre és el mateix, primer t'intenten convèncer de que aconseguiran un bon tracte. A continuació, quan els adverteixes de que no hi ha res a fer, et miren amb aire de condescendència, convençuts que la seva habilitat negociadora i capacitat de persuasió triomfarà allà on tothom ha fracassat... finalment tornen enganyats... i sorpresos, que és el que em resulta especialment feridor.

L'Estat espanyol està controlat, des de fa segles, per les mateixes famílies, que reparteixen els seus membres entre la judicatura, l'alt funcionariat, els cossos militars i, en temps de democràcia, en els partits del sistema.

Coneixen les lleis i coneixen les trampes, perquè han dedicat la mateixa perícia en dissenyar les unes i les altres.

Són trilers de la política, entabanadors professionals, que quan redacten un acord, elaboren paral·lelament l'informe que explica com incomplir-lo i la justificació que explica perquè no es tracta exactament d'un incompliment.

De l'episodi que la signatura de l'acord de derogació de la reforma laboral i la posterior 'nota aclaridora' del PSOE, en la qual, bàsicament 'aclaria' que no fa comptes complir l'acord, no ens sorprèn res més que la viada que han fet en fer el que fan sempre.

No entenc com així sempre sorgeixen noves veus dins el sobiranisme que prediquen la quimera d'un pacte amb l'aparell de l'Estat espanyol.

No vaig entendre que Puigdemont decidís suspendre la declaració d'independència dia 10 d'octubre de 2017, que ara reconeix que va ser una equivocació. I no ho dic només ara, ho vaig dir aquell dia i amb un nivell de decibels perfectament audibles des d'on era el president.

Aquí deim 'canten papers i menten barbes', però allà 'menten' les barbes i 'menten' els papers.

No entenc que, des de l'independentisme (català, basc, gallec), hi hagi gent que pretengui pactar res de positiu amb els representants de l'Estat espanyol.

Precisament, la capacitat infinita dels homes d'Estat espanyols per incomplir tota mena d'acord, és una de les raons per les quals som independentistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris