lluvia ligera
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
26°

Roosevelt i el govern Armengol

Dubt que hi hagi cap president dels Estats Units d'Amèrica que pugui ser un referent moral des d'un punt de vista humà. Segurament des del punt de vista de capacitat de gestió política, sí que n'hi ha més de dos que poden ser un bon referent.

Deu ser des d'aquesta perspectiva que Franklin Delano Roosevelt és considerat, juntament amb Abraham Lincoln i George Washington, pels historiadors, com dels més grans presidents dels EUA.

Roosevelt, el 32è president dels EUA, és un referent pel liberalisme americà, va ser elegit president per primera vegada l'any 1932 i reelegit ininterrompudament fins a la seva mort el 1945.

De Roosevelt s'explica una anècdota d'aquelles que si no són vera, ho podrien haver estat perfectament. És diu que quan el visitaven representants de sindicats o d'organitzacions progressistes per proposar-li mesures noves i avançades perquè les inclogués al New Deal, ell els escoltava amb atenció i després els hi deia: «molt bé, ara sortiu allà fora i obligau-me a implementar-les».

Una bona lliçó.

Ara que a les Illes Balears es parla de plans de reconstrucció, seria intel·ligent per part del Govern presidit per Francina Armengol, escoltar les propostes dels sindicats i de les entitats de la societat civil, especialment de les que els fets, ja fa anys, que els hi donen la raó, com les ecologistes i les culturals.

I per ventura, aquestes entitats també podrien prendre nota d'una dada: l'any 1937, any clau del New Deal, hi va haver, als EUA, 4.740 vagues d'una mitjana de durada de 20 dies.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per t, fa dervers d'un any

@Toni F,és feina dels seus membres,que la Unio de Pagesos,la Pime,i d,altri,tinguin la força que té la CAEB.Tal com diu l,autor...Sortiu allà fora i...

Valoració:3menosmas
Per Toni F., fa dervers d'un any

Francina Armengol, escoltar al poble diu vostè? Ni a la força. La presidenta de Balears ha demostrat que fa orelles de mercader a tot el que no porta el segell de la CAEB. No hi ha possibilitat que es comporti com un estadista, perquè ella és igual que Sánchez; una oportunista política. Em sento enganyat per un Pacte que governa per seguir massificant Balears, apostant per un turisme excessiu i de baixa qualitat, ecològicament insostenible, que ens està portant al col·lapse social i de recursos. Penso que a Armengol li agrada més Reagan que Roosevelt, per tant, ella seguirà complaentment fent orella de ruc a tot el que no vinga de la poderosa CAEB. Un govern del poble per al poble, però sense el poble, és clar. Decididament, Francina no es Roosevelt, ni de prop. Molt bo el seu article, gràcies.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris