muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Ser nosaltres el canvi

«Les crisis són moments reveladors de les falles d'un sistema i per tant, exerceixen la mediació entre les tendències de fons d'una societat, la consciència dels problemes i les pràctiques que emergeixen per modificar les tendències que són percebudes com a perjudicials per a les persones, encara que siguin funcionals per al sistema» diu al seu llibre 'Ruptura', l'excel·lent intel·lectual, Manuel Castells, que actualment perd el temps (i esperem que no liquidi el seu prestigi) fent de ministre del govern presidit per l'excel·lent farsant, Pedro Sánchez.

La pandèmia del coronavirus covid-19, no només ha deixat un rastre de mort i dolor llarguíssim, sinó que ha aconseguit aturar el món durant un dies, ralentitzar la vida al Planeta durant setmanes i fer entrar en crisi el sistema econòmic del nostre entorn... I, també, el sistema de valors de molta gent.

És cert que la crisi ha tengut uns efectes paralitzadors en moltes persones, que davant un xoc de dimensions tan colossals, han hagut de menester temps i ànims per reaccionar. No passa res, més tard o més prest tots reaccionarem i ens haurem de fer un full de ruta mental de com volem que sigui el nostre futur. Un futur que comença avui mateix.

En l'àmbit col·lectiu serà molt difícil canviar l'statu quo, però amb tenacitat i perseverança i sumant molta gent a la demanda i comptant que, per molt que pressionin els poders econòmics, hi haurà coses que ja no tornaran a ser mai més iguals, avui és més possible que fa uns mesos implementar transformacions importants.

En l'àmbit individual de cadascú de nosaltres, ho tenim més bo de fer. Depèn en bona part de nosaltres mateixos. I si té qualque sentit tot el que hem viscut aquests dies és, precisament, que servesqui per fer-nos millors persones.

«Sigues el canvi que vols veure al món» en paraules de Gandhi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris