algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
22°

Qui pidola davant Madrid no em representa

No me sent, en absolut, representat per cap polític que pidola o s'agenolla davant Madrid. I deim 'Madrid' no per referir-nos a la ciutat, ni als que l'habiten, sinó al Madrid polític, talment com hem de suposar que ho fa el diputat Echenique quan acusa Holanda de «robar-nos».

És en les crisis quan es demostra, de veritat, qui és qui. I no és en plena crisi que pertoca avaluar-ho, sinó quan en sortim. Sí que crec que és oportú advertir que els qui creim i hem defensat sempre l'autogovern, no ens sentim representants per cap polític que, amb la greu situació que patim, s'acoti davant uns inútils amb ínfules de 'mando único'.

Espanya és un Estat decrèpit, en procés de fallida, que s'anirà tornant cada vegada més autoritari i violent i que duu 300 anys espoliant les Illes Balears amb l'únic argument de la intimidació i la violència.

Espanya camina cap a la ruïna i només tenen capacitat per salvar-se per elles mateixes les comunitats basques i les dels Països Catalans, sempre i quan siguin capaces de trobar lideratges valents i tenaços.

L'hora és greu. Han mort 200 ciutadans de les Balears i el pitjor és que és legítim pensar que, si més no alguns d'ells, han perdut la vida com a conseqüència directa de dependre d'un Estat que ha prioritzat altres interessos que no són els de tenir un sistema sanitari preparat per a contingències tan greus.

Des de les Balears vàrem haver d'implorar que es tancassin ports i aeroports i, tanta sort, que els gestors polítics no varen esperar que el material sanitari ens arribàs via 'mando único', sinó que es va optar per desobeir les seves instruccions i comprar-lo directament a Xina.

Escoltar la presidenta del Govern dir que durant anys les Balears han estat solidàries amb la resta de l'Estat i que ara són les Balears que necessiten solidaritat, em regira i em subleva. Primera, perquè els 4.000 milions d'euros espoliats cada any, els havíem de menester aquí, per, entre d'altres coses, tenir un sistema sanitari més ben dotat. En segon lloc, perquè aquests doblers mai s'han dedicat a vertadera solidaritat. S'han dedicat a fer que els espanyols més rics, s'enriquissin encara més. I en tercer lloc, perquè ara els haurem de menester i no els tendrem.

L'Estat espanyol té ara una oportunitat única per desmentir tot això que fa tants anys repetim alguns i retornar els 120.000 milions d'euros que ens ha manllevat durant els darrers 30 anys. Però ja vos puc avançar com anirà: no en veurem ni cinc. En el millor dels casos, rebrem promeses de que ens retornaran alguna cosa i, fins i tot, es pressupostarà, però a l'hora de la veritat, faran com sempre: no compliran les promeses i no executaran les inversions pressupostades.

I què hi podem fer? Apunt cinc idees (una mica desesperades).

- Exigir, des d'enguany mateix, un sistema de concert econòmic.

- Preparar una més o manco explícita insubmissió fiscal.

- Estar ben amatents al que facin les comunitats germanes (també en espoliació fiscal) del País Valencià i Catalunya.

- Diferenciar al màxim les Balears de la 'marca Espanya'

- Obrir negociacions bilaterals amb Estats que ens puguin ajudar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa dervers d'un any

Estranya concepció de la democràcia la seva.

Valoració:0menosmas
Per Ajo y agua, fa dervers d'un any

Los que sí te representan, no representan a Mallorca ni a Baleares. Arruix

Valoració:-2menosmas
Per Ernest, fa dervers d'un any

Benvolgut ergo, si te'n recordes del El profesor Franz de Copenhague, vol dir que quan vares néixer Espanya era més grossa que els "cuatro puntos cardinales tal como lo conocemos desde que nacimos", ja que com amínim devia incloure el Sahara.
Bé, disculpa la broma
A vegades estic d'acord i a vegades no amb el que comentes, però està bé que ho facis, així ens aportes una altra visió de les coses.

Valoració:5menosmas
Per ergo, fa dervers d'un any

Supongo que cuando dices que "España es un Estado decrépito y en proceso de liquidación", te refieres a su totalidad, a los cuatro puntos cardinales tal como lo conocemos desde que nacimos; y no solo a unas partes. Lo contrario, sería egoísmo puro e imposible. Supongo.

En otro escrito, ya dije que no somos nada ni pintamos nada. Somos muy pequeños y además repartidos en varias islas. Se han llevado, (presuntamente), 120.000 millones de euros para dar a Cataluña, vía FLA 68.000 millones desde el año 2012. O sea que todo queda en "casa".

Las ideas, ideas son. El profesor Franz de Copenhague, de nuestros tebeos infantiles, también tenía ideas. Y muchas.

Bon dia.

Valoració:-6menosmas
Per Margalida, fa dervers d'un any

Echenique ja fa estona que ha perdut els papers, el pobre. Per això mateix s'ha fet gairebé partidari del PSOE. No és l'únic. Per altra banda, avui en dia, després de tants anys d'humiliacions i tal com pinta la cosa altre pic, limitar-se a demanar un millor finançament o una millora de les competències, sona a pidolar.

Valoració:11menosmas
Per Toni F, fa dervers d'un any

Estic totalment d'acord amb el que exposa, m'agradaria veure, per part dels polítics que diuen representar-nos, alguna iniciativa en direcció al que vostè proposa, però em temo que això no ocorrerà i és que, com vostè bé diu, una gran majoria d'ells només obeeixen ordes de Madrid. Així ens va, els votem però no ens representen, és una autèntica perversió que es fa de la democràcia. De què ens serveix votar, doncs, si després no ens sentim representats?
Gràcies pels seus articles, gaudeixo molt amb la seva lectura.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris