algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

L'helicòpter espanyol no té ni per a benzina

Els teòrics ultraliberals de l'Escola de Chicago varen popularitzar la teoria anomenada 'helicopter money', que consisteix en que en una situació extrema de manca de liquiditat i davant la falta de consum i la paràlisi de l'economia, en comptes de comprar bons o baixar tipus d'interès, s'ingressen doblers directament en els comptes corrents de la gent perquè puguin usar-los al seu gust i així revitalitzar l'economia mitjançant l'increment del consum.

Fa pocs dies, la Reserva Federal Estatunidenca ha anunciat un nou paquet de mesures per a sostenir l'economia: injectaran dos bilions de dòlars, el paquet d'estímuls més gran en la història, que es destinaran a préstecs a petites empreses i ingressos de 1.200 dòlars a cada adult i altres 500 per cada fill al seu càrrec, a tots els ciutadans dels EUA. Trump ha posat en marxa l''helicopter money' nord-americà.

A Europa es parla de mobilitzar un bilió i mig d'euros per pal·liar la caiguda del PIB d'entre un 10 i un 15%.

Però Europa és polifònica, mai ha fet una vertadera integració econòmica i la desconfiança amb alguns Estats, com l'espanyol, és tan immensa com immensament merescuda.

Alemanya, Holanda, Finlàndia... n'estan fins al capdamunt de mantenir, a base de 'préstecs' mai retornats, un Estat fallit com l'espanyol que acumula un deute equivalent al 100% del seu PIB i un dèficit del 3%.

Unes dades, les de l'Estat espanyol, que encara empitjoraran a causa de la seva gran dependència de sectors altament sensibles al confinament, com el turisme o l'hostaleria.

Afegiu-hi que el Regne d'Espanya ja no és aquell 'país' tan simpàtic de sol, paella i platja, sinó que és l'Estat que fa només tres anys pressionava, amenaçava, subornava i feia xantatge als seus 'col·legues', per impedir que reconeguessin el dret a decidir del poble català.

Es calcula que en la nova crisi que ara comença, Espanya necessitarà emetre 300.000 milions d'euros l'any (200.000 milions per a fer front als venciments de deute i al voltant de 100.000 milions més per cobrir el dèficit que es preveu).

En el millor dels casos, suposant que Europa decidesqui rescatar, una altra vegada Espanya, els dirigents europeus exigiran garanties tan dures que implicaran sacrificis terrorífics per als ciutadans.

L'helicòpter espanyol no té ni per a benzina i nosaltres continuam fermats a aquest Estat dirigit per psicòpates.

L'helicòpter espanyol no té ni per a benzina... I això que ara regalen el petroli.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anarkia y poesia, fa dervers d'un any

ergo, ¿eres un poco nacionalista, o solo me lo parece a mi?

Valoració:0menosmas
Per ergo, fa dervers d'un any

Si el helicóptero español no tiene ni para gasolina, ya me figuro como debe estar el helicóptero de tu "pais". Me figuro que ni gasolina ni helicóptero.

Y el "jefe de estado" de tu "pais" pide 3.000 millones de euros a mi pais "para ir tirando". ..... dirigido por sicópatas.

Y si la gasolina la regalan, deberías decirnos dónde para cargar los depósitos del helicóptero español. Al menos haríamos una subidita.

Valoració:-3menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo, fa dervers d'un any

Ben cert. Al meu parer, les economies socialistes cristianes del sud, mogudes per famílies antiliberals, cerquen que la banca prestamista faci fallida. Un altre 1492. En aquest sentit, el PSOE i Unidas Podemos tenen molt bones relacions amb els països musulmans i amb la Xina, un camí d'aliances que el mateix Francisco Franco va deixar obert abans de morir i que ha mantingut Juan Carlos. Portugal ha convidat Holanda a deixar la UE. El sud d'Europa pot mirar, fins i tot, cap a Moscou. En aquest sentit, el catalanisme ha estat una mena de calvinisme, volguent fent compatible economia financera amb socialisme cristià. És curiós que la missió, reconeguda pel mateix Jordi Pujol, era "catalanitzar Espanya", i en els darrers anys sembla haver-se descartat aquest objectiu i s'ha anat a salvar el Principat (dubt que realment es consideri factible que al menys Mallorca -no dic no Menorca- pugui ser part del nou Estat). En part, és un fracàs d'aquella missió d'europeitzar tota la Península Ibèrica. I és un triomf de l'Espanya tribal, berberisca i celtíbera, que no accepta romanitzacions. Irlanda tampoc no ha acceptat que el Regne Unit civilitzi la seva Illa. "No és no". Al meu parer, i se que sembla un doi, des d'Europa, i potser des de la Mediterrània més romanitzada, s'ha de demanar disculpes a Celtiberia en general per l'etnocidi practicat durant 2100 anys, i per l'intent actual d'amb instruments polítics i financers voler acabar amb aquella Península espiritual i salvatge. Dinamarca ha demanat perdó a Groenlàndia. Save the Children ha demanat perdó a Groenlàndia perquè va agafar menors i els va dur a Copenhague per "reeducar-los". Què s'ha fet amb les famílies de l'interior d'Espanya des dels anys 60?. Dur-les als Pirineus, a Madrid, i a la Mediterrània per "reeducar-les" sota el model romà-europeu. El catalanisme, tan sensible amb els drets de les nacions, hauria de comprendre que no pot ser aliat de la romanització de la Península Ibèrica, i que si l'ha intentada, i hi ha col·laborat, deu cercar la reconciliació amb les cultures sotmeses. D'aquesta manera, podria ser que moltes famílies tornin a l'Espanya salvatge i l'antic territori Íber, més o menys països catalans, recuperi el control del seu territori. Però mai mes s'ha de pressionar els celtes a ser romans. El resultat ha estat en lloc d'una Espanya catalanitzada, una Catalunya espanyolitzada.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris