nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
21°

Pansolucions

La ràpida propagació del coronavirus Covid-19 ens mostra una nova dimensió que ja havien insinuat des de l'any 2000 altres virus.

Vivim dies de confinament i de dol permanent per la mort de desenes de milers de persones a nivell mundial a conseqüència de la pandèmia.

Dies que serveixen per reequilibrar (o no) la nostra escala de valors, per prendre nota de totes les errades que veim que s'estan cometent i, també, cadascú des del lloc que bonament pugui, pensar possibles solucions de present i de futur.

Les solucions del present han de venir, gairebé exclusivament, dels científics. Esperem que arribin aviat.

Les solucions de futur hauran de venir des de diversos camps del pensament, de la ciència i de la política.

A partir de l'experiència viscuda, haurem de dissenyar plans de futur per afrontar millor la propera pandèmia o similar.

Intuïm que les solucions hauran de partir d'aquell vell eslògan ecologista que diu «pensa globalmet, actua localment».

Les solucions hauran de ser pansolucions. Programes d'abast mundial coordinats per institucions internacionals, per exemple l'Organització Mundial de la Salut, que s'hauran de potenciar i dotar de més capacitat executiva.

D'altra banda, la implementació dels plans globals haurà de ser responsabilitat de centres de decisió que coneguin bé el terreny, per tant, s'hauran de potenciar i dotar de major capacitat executiva les institucions més properes als ciutadans i que tenguin capacitat de decidir i intervenir de manera efectiva en un territori concret.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per R.T., fa dervers d'un any

Portugal 246 morts.
Catalunya 2508 morts.
El Coronavirus sí que hi entenen de fronteres.

Valoració:1menosmas
Per Arnald, fa dervers d'un any

Catalunya independent no s'hagues. Uedat fora de la UE, però si s'hi hagués quedat, hauria pogut decidir més aviat el tancament total de fronteres

Valoració:0menosmas
Per curiosidad, fa dervers d'un any

Si los más pequeños, España e Italia, según largan más abajo, son inútiles, ya me gustaría saber qué hubiese hecho Cataluña solita y fuera de la Unión Europea.

Valoració:0menosmas
Per un altre Tomeu, fa dervers d'un any

Justament el que diu en Tomeu és que les solucions s'hauran pe proposar a nivell supraestatali que les hauran d'implementar ens més petits que els grans estat que s'han demostrat inútils com l'espanyol o l'italià.

Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any

Llavors vols dir que s'han de prendre mesures globals? Que en lloc de xapar els paisos el que s'ha de fer es anar cap a entitats estatals de mes ampli abast?

Valoració:0menosmas
Per parole, fa dervers d'un any

Pan-parole. Pan-parole. Pan-parole.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris