lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Alibaba i els quaranta Borbons

Si el procés popular cap a la República catalana va significar, entre d'altres coses, la posada en evidència dels mecanismes de poder ocults que sostenen l'anomenat 'règim del 78', encapçalat per la monarquia borbònica, amb PP i PSOE com a dues cares de la mateixa moneda, alternant-se en les institucions, i els franquistes maquillats controlant la Magistratura i els cosos policials i militars, la crisi del coronavirus ha palesat, de manera crua i tràgica, la inoperància de l'estructura de l'Estat espanyol.

En veure's descoberts (en tots els sentits del verb) han reaccionat amb presses i improvisacions.

Com a exemple il·lustratiu, podem analitzar els moviments erràtics de la Casa Reial espanyola: primer desapareguda, després intentant dissimular i tapar l'escàndol dels 100 milions de dòlars cobrats en comissions il·lícites per Juan Carlos de Borbón, tot anunciat que, suposadament, ja no l'haurem de mantenir més. I després, intentant fer passar Felipe de Borbón com el 'primer soldado', encara que, en comptes d'exhibir-se pels carrers tirant lleixivet, es dedicava exhibir-se per les xarxes, anunciant que comprava per Alibaba, no amb els doblers que amaga son pare a Suïssa, sinó amb els de tots, tests de Covid-19 i «material de protecció».

Sempre és un alleujament no haver de mantenir Juan Carlos, però, de moment, seguim mantenint els altres quaranta Borbons.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tianet, fa 2 mesos

Sí que se pueden decir más cosas y Tomeu no es capaz de decirlas. O quizá no puede. Vete a saber. Había una vez un circo..., no. no. Una familia muy numerosa que mandaba mucho en Cataluña y que según cuentan algunos papeles, no tenían los ídem en condiciones. Incluso el boss de la saga, un día se puso a "largar". y vaya si largó. Pero misterios del mundo mundial, en este digital silencio total. Maneras de apreciar diversos presuntos mangoneos.

Naturalmente tú no volverás a hacer nada, ya que nada has hecho. Ser el perejil de todos los guisos. ¿Por cierto cuándo trabajas?

Valoració:-3menosmas
Per sebastià, fa 2 mesos

Alibaba i els quaranta Borbons. Què més es pot dir???...Tal vegada i potser, "la vida sigue igual"? Després del breu (si ens hagués esplicat fins als 1.800 milions que es calcula que té, ho hauria tingut que fer per capitols com en Lladonet) doncs del breu recull, però tan ben especificat i sense cap mena de dubtes, us recordo que la Unió fa la Força. A Cat encara ho estem pagant i el que ens queda encara, per l'insolidaritat i l'abandó d'una part d'Europa, però l'orgull de la gent que hem sigut els qui hem empès als nostres politics, surtint als carrers, anant a votar enmig de les porres i escopetes amb boles de goma que han buidat ulls, ens encoratja i ens sentim correspostos quan alguns presos politics surten encara dient : Ho tornarem a fer.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris