lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Francina Armengol 's'independitza' de Pedro Sánchez

La compareixença de Francina Armengol de diumenge passat marca una intervenció de fort contingut simbòlic i de gran calat polític.

Francina Armengol no es va comportar com la delegada submisa de Pedro Sánchez a les Balears, sinó que es va mostrar com una líder que avantposa els interessos de la comunitat que presideix als interessos partidistes o nacionalistes del seu partit.

Armengol va ser clara i contundent, va demanar un pla de reconstrucció econòmica específic per a Balears una vegada conclogui l'emergència sanitària provocada pel coronavirus. Va recordar que Balears ha contribuït durant anys a la reactivació econòmica d'Espanya i que «ara ho necessitam nosaltres» i va recordar també que les Balears són una comunitat amb un altíssim deute per culpa d'un baixíssim finançament.

Però a més d'aquesta petició econòmica, la presidenta es va mostrar contundent a l'hora de valorar algunes decisions preses pel govern espanyol. No va haver-hi una crítica directa, però les seves paraules traslluïen una censura clara a algunes de les decisions que està prenent Pedro Sánchez.

Aquest to crític es va notar en diverses qüestions. Va criticar veladament que l'escàs material sanitari que ha arribat des de Madrid, 110.000 màscares, no ha bastat ni per a cobrir una setmana de treball. També es va pronunciar en contra de la possibilitat que el govern de Sánchez es quedi amb els doblers estalviats pels ajuntaments: «Els romanents han de ser alliberats perquè ho usin els municipis», va dir.

Armengol també va assegurar de manera explícita que s'havia sumat a la petició de Quim Torra perquè el Govern posi en marxa una renda social bàsica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 2 mesos

Val més tard que mai. Però tinguent en compte l'evidència de les demandes, quedar-se en un "ara ho necessitem nosaltres", em sembla tornar al provincionalisme dòcil i comformat, doncs ja fa temps que amb justicia hauria d'haver estat superat i no pas perque "ara" ho necessitem. Ja fa temps que ho necessitavem i ara amb els endarreriments que no es recuperen fàcilment.

Valoració:3menosmas
Per civitas, fa 2 mesos

Sa flor d´un dia.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris