lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

El Govern espanyol afectat en les decisions sobre el Covid-19 a causa de l’independentisme

Durant aquests dies interminables i monòtons de confinament per mor d’un virus natural o intencionat (però sempre ocasionat per una mala gestió humana dels bens naturals), sermons de diferents polítics ens han colpejat l’enteniment de mala manera. No me n’havia adonat mai tant com ara de veure com brollaven torrents i rius de paraules que pareixia que s’empenyien per poder sortir de la boca de tants polítics i persones que els imitaven, tots semblaven que ho feien per aconseguir un bé comú, un bé per a tots. Per tant, m’he cansat de tanta verborrea inútil, ja que no ha estat seguida de fets. Tothom ha estat bo per aconsellar i dir el que s’havia i el que es prohibia fer, però això no ha estat seguit de les solucions pertinents, que estaven en mans dels polítics, principalment dels polítics governants: proporcionar mascaretes, tests, metges, infermeres i el material necessari per fer front a l’inesperat i dic que l’independentisme feia nosa, precisament per mor d’aquesta inefectiva centralització, provocada també per mor que el president de la Generalitat catalana proposava una de les possibles solucions, que no s’ha duit a terme, precisament perquè la proposava un independentista, que forçosament havia de ser equivocada, com ho ha de ser tot el que pensi qualsevol independentista.

Aquest confinament total que no s’ha volgut dur a terme i si s’arriba a posar en marxa, arribarà tard, ha anat acompanyat d’altres decisions en el mateix sentit o provocades pel mateix motiu: El dirigent de Vox, Santiago Abascal, ha felicitat el president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, i el seu executiu per haver adoptat les mesures següents: unitat nacional, estat d’alarma i centralització de tots els recursos. El paquet de mesures anunciades permet de prendre tot el poder sobre els mossos d’esquadra i la sanitat catalana i de la resta de l’estat espanyol, dues peces clau segons els dretans extremats per mantenir la unitat d’Espanya (el que els passi a les persones no els importa un rave). Abascal ha afegit que excloure separatistes i comunistes (deuen ser els rojos encara) de la gestió de la pandèmia ha estat un gran encert, perquè els separatistes tractaven d’utilitzar la tragèdia per aconseguir els seus criminals objectius polítics (ara accepta que són polítics perquè els pot qualificar de criminals).

Sembla que el Govern no ha confinat Madrid per no haver de confinar Catalunya i que semblàs que copiava la idea independentista del president Torra. Així Madrid ha anat al capdavant de totes les estadístiques de malalts, de morts, de malalts a les UCI i de manca de llits i de material divers i necessari. Aquesta falta de material es nota a l’hora de comprovar quants de malalts hi ha que són metges o infermeres, que es compten per centenars.

El ministeri de Sanitat espanyol s’ha posat en contacte amb estudiants catalans de medicina per oferir-los la incorporació a la xarxa sanitària madrilenya per fer front a la pandèmia a la capital espanyola, tot i que en el Ministeri saben de la necessitat que tenen els hospitals de Catalunya de ser reforçats amb més metges o estudiants que puguin formar part de la xarxa sanitària que lluita contra el Covid-19. Tanta sort que 400 dels 900 estudiants han respost que estaven interessats a treballar a Catalunya. Existeixen casos personals d’estudiants que han contat de la manera que els havien intentat captar o els havien captat per fer feina a Madrid. Una prova més del centralisme i del menyspreu a la Catalunya independentista, quan en realitat castiguen tota Catalunya, tant la que és com la que no és independentista. Algun estudiant ha acceptat només pel fet de ser útil i d’intentar acabar amb una plaga que ens afecta a tots.

Sabem que Igualada ha estat un dels llocs més afectats de Catalunya, i en canvi, també hem hagut de saber que el batle d’Igualada, Marc Castells, ha hagut de denunciar que s’havien retingut a Madrid quatre-centes mascaretes que havia encarregat l’hospital d’Igualada. El fet que el decret de l’estat d’alarma del Govern de Pedro Sánchez passàs a centralitzar a Madrid les compres de material sanitari han originat situacions de desproveïment en els hospitals com ha estat el cas de les mascaretes d’Igualada, fet que ha ocasionat la indignació de la plantilla de l’hospital i del Govern català. Quina raó tenen d’aquesta centralització que no ha causat més que problemes, si no ha estat per por que el Govern català volgués aprofitar aquesta oportunitat per fer independitzismes? Aquesta vegada el problema l’ha causat el centre i no la perifèria. Aquell l’ha causat a aquesta. Finalment ha arribat el confinament total sense fer cap referència al Principat de Catalunya. En canvi, Torra li ha agraït que finalment li hagués fet cas. Coses veredes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 2 mesos

Acabament de l'anterior:

"un malalt curat, és un client perdut".

Valoració:6menosmas
Per sebastià, fa 2 mesos

La ministra d’exteriors reconeix que van comprar els tests defectuosos perquè “era una ganga” laRepublica 27-3-20
Quin deu ser el preu que els hi costa i quin serà el que ens diràn que han pagat??? AMB LA SALUT NO ES POT JUGAR, però es veu que entre politics i farmaceutiques, se'n omplen les butxaques. Es podria dir que els responsables de la nostra salut pensen que

Valoració:8menosmas
Per "Castella mos roba", fa 2 mesos

A partir de avui, dia 30 de març, se deixarà de fumigar
l'agent provocador del CR, per tant des de ara el contagi
del grip serà natural. Esper que els dolents respectin i
deixin de fumigar.
Almanco a Itàlia se ha notat la davallada de contagis.
Aquesta 'epidemia' ès intencionada, llevat del grip comú que cada any té un augment els mesos de hivern.

Valoració:2menosmas
Per fets actuals, fa 2 mesos

La veritat és que fa una setmana, espanya tenia un percentatge de decessos del 6,6% i Catalunya del 4. Aquesta xifra catalana en ser millor sembla que els molestava, i quan es demanava un tancament total d´Igualada sempre ens l´han negat.
Deu dies després han accedit a fer-ho, i quina casualitat, quan el percentatge de tots dos llocs està igualat, 8,6 i 8,7.
Digueu-me malpensat, però l´experiència en altres fets menys punyents sempre ha portat el mateix camí: traveta als catalans!

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris