nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Davant el coronavirus, tranquil·litat, responsabilitat i solidaritat

L'actual situació de tensió provocada per la pandèmia mundial de Covid-19, posa (i posarà) a prova el nostre sistema sanitari i posa (posarà) en evidència la manca de recursos de la sanitat pública a causa de les retallades durant la crisi econòmica que va començar el 2008 i a causa, també, de l'infrafinaçament que pateixen les Illes Balears des de fa anys.

Aquests propers dies cal que la ciutadania actuï amb tranquil·litat, responsabilitat i solidaritat.

Però, és des de les institucions que caldrà actuar amb habilitat, agilitat, intel·ligència i eficàcia.

Des de les institucions caldrà reforçar el sistema d'Atenció Primària amb els recursos necessaris per a poder garantir la universalitat de l'atenció 100% pública necessària i donar les eines per resoldre els dubtes i les consultes de la ciutadania sobre el coronavirus.

També serà necessari posar a disposició pública la totalitat dels recursos sanitaris: L’administració pública s’ha de reservar el dret d’habilitar per al sistema públic de salut, de forma indefinida i sense compensació, totes les places de sanitat privada que siguin necessàries per a la gestió d’aquesta crisi.

Caldrà que ens mantinguem vigilants perquè, en cas que la gestió del virus acabi comportant el tancament de centres destinats al treball de cures, l’administració pública garanteixi que cap persona depenent resti desatesa.

També convendrà facilitar alternatives a totes les persones treballadores afectades en la seva normalitat laboral i a les famílies que es vegin afectades si les escoles o els centres d'atenció a la tercera edat tanquen.

I una vegada superada aquesta crisi, convendrà apostar per un futur en què des de les Illes Balears tenguem capacitat per planificar la nostra política sanitària, tenguem suficients recursos públics per dedicar a la nostra salut i puguem dedicar suficient pressupost a l'I+D+I pública.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ¿?, fa dervers d'un any

Muchas cosas habrá que caldrar. Ya veremos de donde saldrán los "caldresos".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris