algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

L’extrema dreta i la dreta extrema lluiten cos a cos

Quan no s’ha donat permís a Vox per visitar escoles en temps d’horari escolar, s’han posat rabiosos i a protestar. Si no ho aconsegueixen ho duran a la fiscalia, als tribunals o allà on sigui. Què deuen voler saber? Si l’escola crea votants de Vox? Perquè els deu parèixer que és impossible que n’hi hagi tants. Quin tipus d’adoctrinament volen trobar? Res d’això deuen cercar. A Múrcia es podrien fer aquestes preguntes, però aquí queda ben clar que volen saber on es fa ensenyament en català. També volen demostrar que el castellà, és a dir, l’únic per a ells idioma espanyol, està perseguit, prohibit, vetat, extirpat, operat, eliminat de l’escola. Per això volen entrar a les escoles en horari lectiu i inspeccionar aula per aula, determinats centres, per a ells subversius. També deuen voler acusar els professors de rebel·lió i sedició.

Idò ara els seus “coequipiers” de la dreta radical, els del PP, han demanat devers 400 projectes educatius. Volen inspeccionar-los per veure que s’hi pretén coure a les escoles que els han redactat i aprovat. Aquests que quan han tengut el poder no n’han llegit ni un de projecte educatiu, ara volen llegir-ne devers 400. Es veu que no volen quedar despenjats de la cursa electoral quan es dugui a terme. NO saben ni volen saber que aquest comportament és el que proporciona vots als seus adversaris, que sempre els van una passa endavant.

Els dos partits dretans amb comportament extrem ignoren que l’escola adoctrini. Si tenguessin un coneixement relatiu de quins són els elements de la societat que intervenen en l’educació dels infants, sabrien que l’escola té un pes relatiu, que la família més que dobla la influència de l’escola. I que és a les famílies on es fa adoctrinament, encara que sigui un adoctrinament involuntari, o a partits com el seu, en els qual pretenen adoctrinar sense aconseguir-ho massa. Els seus vots depenen més de les errades dels seus adversaris de la mateixa ideologia que del seu adoctrinament voluntari.

Els de Vox haurien de saber que si volen perseguir l’adoctrinament, i no sé quin, no és a les escoles que han d’anar. Han d’anar al Govern i a les oficines d’empadronament i visitar totes les famílies per veure quines són les que més adoctrinen i en cas que ho facin denunciar-les i acusar-les de rebel·lió i sedició i així calmaran les seves ànsies denunciants. Si el que volen és perseguir l’ús de la llengua catalana, estan perdent el temps, ja que els efectes de la persecució i repressió sofertes durant més de 300 anys ha tengut coseqüències i aquest ús va minvant, encara que el coneixement augmenti. És el que va anomenar Josep Maria Llompart com a llatinització. De cada vegada se’n sap més, però s’usa menys, que és el que li va passar al llatí.

Si els del PP volen llegir projectes educatius, segurament ho podran fer. Però han de saber què cerquen allà, no sigui cosa que també l’únic que els interessi sigui l’apartat de la llengua, el projecte lingüístic. Què els ha fet la seva llengua, la llengua campanera o la santanyinera als exbatles, que ara són cosa, perquè la vulguin esborrar del mapa? És que volen passar a la història com a elements contraris a la llengua de la mare que els va parir? Com s’explica això? És que no hi ha llocs de feina o càrrecs importants devers la seva capital mesetària? Els que tenim com a capital del nostre país Barcelona no tenim aquests problemes.

En resum, aquest dos partits extremosos es posaran a la par a la pròxima convocatòria electoral i és que un continuarà atorgant vots a l’altre per tenir actituds clonades i l’altre encara no ha arribat al seu sòtil, amb tants de franquistes que han arribat a aquestes altures del segle XXI. Com més amunt s’enfilin, la caiguda serà més gran.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per demòcrata, fa dervers d'un any

Porten a damunt una ràbia tant gran que es mosseguen entre ells.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris