algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Bon any 2020!

Començarem un any que inicia la segona dècada del segle XXI. Un any que volem que sigui millor que el 2019. Volem un any on visquem la llibertat de les preses i presos polítics, volem viure l’alegria del retrobament de na Carme Forcadell, na Dolors Bassa, en Jordi Cuixart, en Jordi Sánchez, n’Oriol Junqueras, en Raül Romeva, en Joaquim Forn, en Jordi Turull,i en Josep Rull, amb les seves famílies, amb les persones estimades, amb la seva gent. Volem que al més aviat possible tornin a ca seva. I amb ells tots els represaliats i represaliades polítiques que viuen fora.

Desitjam un any 20 on les lluites viscudes en el 2019 tinguin un final positiu. Les mobilitzacions que hem conegut a molts països reclamant més llibertat, millores en la vida quotidiana, com a Xile, per posar un sol exemple. Desitjam que la lluita de les dones a l’Índia, acampades a la capital Nova Delhi, aconsegueixi canviar la normativa que discrimina les persones que professen la religió musulmana. Un país que ha viscut en la tolerància interreligiosa tants anys, no pot fer passes enrere com pretenen els governants actuals.

Aspiram a viure un any 2020 on el patriarcat sigui arraconat en la mentalitat de massa homes que exerceixen la seva autoritat en el món de l’empresa, en el món de la justícia, en el món sanitari, educatiu, esportiu, en el món dels cossos de seguretat, i veuen les dones no com a persones iguals, sinó com a objectes sexuals, o com a mares, esposes, germanes, ties, nebodes, destinades a la cura dels altres, sense possibilitat de ser autònomes, lliures, com ells.

Anhelam viure un any 2020 on el patriarcat que considera les nines, les filles, les esposes, com a propietat, és meva, sigui eradicat i per tant s’acabin els matrimonis forçats, les decisions preses en qualitat de pares, d’esposos sense tenir present la persona que és la filla, l’esposa, la nina.

Ambicionam viure un any 2020 on no hi hagi més abusos ni assetjaments sexuals ni al carrer, en les festes, ni al món laboral, ni en les relacions familiars, ni en les relacions d’amistat.

Començam un any tenint molt presents aquelles persones que ens han deixat, com na Pilar Sastre Ferrer, amiga, companya de la delegació de l’OCB de Marratxí, portolana que dirigí durant molts anys l’escola de ceràmica del nostre poble. O na Maena Juan Marquès, pionera en la lluita de les cambreres de pis els anys 70 del segle passat. O n’Aina Moll Marquès, filòloga, professora no només de llengües, impulsora de la lluita per la plena normalització del català en els anys difícils... Iniciam un any enyorant-les, tenint present el seu mestratge, conscients que perviuran en el nostre record.

Iniciam l’any 2020 com veis amb molts bons desitjos com ens felicitam en aquestes dates. A la vegada, conscients que per fer-los realitat cal el compromís en la transformació d’aquesta societat injusta, insolidària, patriarcal, desigual.

Conscients que hem de nedar a contracorrent, perquè allà on ens empenyen és cap al consumisme, el «tanmateix»... Ens empenyen cap al convenciment que ho podem aconseguir tot, totes soles, a l’estil del somni americà. I sabem ben bé que això és fals. Només ens duu a més frustració.

Bon any 2020! Volem molt i sabem que ho podrem aconseguir passa a passa, gràcies a les lluites conjuntes, d’aquí i d’arreu del món. Som solidàries amb tantes dones feministes lluitadores, generoses, amb tants homes feministes. Perquè no ho dubteu, el feminisme és un moviment que, amb altres, capgirarà aquest món.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa dervers d'un any


Vull deixar ben clar que trob que les penes que la Llei aplica a violadors i assassins de dones són molt massa fluixes. He anat a manifestacions sobre aquest tema.

Valoració:-1menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any


Quina embafada monomaníaca, Lila.

Valoració:-1menosmas
Per Joan Capó, fa dervers d'un any

La tercera dècada del segle començarà just d’aquí a un any.

Valoració:1menosmas
Per entérate, fa dervers d'un any

La segunda década del siglo la iniciará el año 2021. A ver si te enteras y no dirás tontearías.. Del uno al diez y asi sucesivamente.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris