algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Por i desconcert

Els resultats de les darreres eleccions generals, varen portar una notícia que, no per esperada, resulta menys greu: l'important ascens de Vox. Efectivament, 3,6 milions de ciutadans de tot l'estat varen decidir confiar en una opció que representa valors oposats als de la convivència, l'acceptació de la pluralitat i a l'europeisme.

Dels 24 escons de les anteriors eleccions, van saltar fins als 52 gràcies a aconseguir sumar un milió més de vots. Que fa gent de classe obrera votant aquest partit? Com és possible que, en algunes ciutats, els seus millors resultats hagin coincidit en els barris més populars i en els més acomodats? Són algunes de les preguntes que inevitablement, sorgeixen.

Malgrat que l'esquerra guanyes les eleccions, el resultat, després d'aquesta segona oportunitat inexplicablement regalada, implica un gir reaccionari en la política, per la capacitat que acostuma a tenir l'extrema dreta de marcar l'agenda.

No està clar si gairebé 4 milions de ciutadans, comparteixen aquesta ideologia o, bàsicament, hi ha un cabreig general en veure la reiterada incapacitat de les elits polítiques per acabar en temes com la corrupció, l'enxufisme, el subdesenvolupament social de l'estat espanyol en comparació a altres estats de la UE, les enormes dificultats per a arribar a acords i per tant, de reconèixer la legitimitat de l'altre per a portar a la pràctica el mandat dels electors.

La renúncia permanent en definitiva, a voler esdevenir un estat modern i competent. La situació precària del mercat laboral i de les pensions, són dues qüestions igualment rellevants que reforcen aquesta insatisfacció i angoixa de gran part de la ciutadania.

Donat que PP i C's van decidir, ja des de bon principi i mitjançant els pactes andalusos, no aplicar el cordó sanitari, habitual a l'àmbit europeu, li correspondrà sobretot a l'esquerra, rebatre les barbaritats i propostes diverses que Vox vagi posant sobre la taula. I que per desgràcia, una part d'elles ja han calat en l'electorat.

Demostrar, amb fets, que ells, des del govern si que es preocupen i ocupen, d'uns sectors socials, els quals, especialment el PSOE, ha tingut oblidats durant massa temps. L'objectiu de frenar Vox, es podrà complir si, l'esquerra en el seu conjunt, sap estar a l'altura del moment sense caure en noves divisions, mantenint el discurs propi, calmat i pedagògic però ferm, i sense deixar-se influir pel soroll ultra, massa sovint seguit pels dos partits conservadors d'àmbit estatal, així com per grans mitjans de comunicació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris