algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Francisca Mas Busquets, gràcies Presidenta!

Gràcies Presidenta del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, per la bona feina feta durant aquests quatre anys que has presidit aquest òrgan de participació de la nostra universitat.

El Consell Social està format per representants dels sindicats majoritaris, de la patronal, de les institucions Consells, Ajuntament de Palma, té establertes per llei funcions diverses reunides en alguns eixos principals: el control econòmic i financer de la Universitat, la participació en la definició dels criteris estratègics d'aquesta, l’avaluació del rendiment dels serveis, la supervisió de la qualitat universitària, l’establiment de la millora de les relacions entre la societat i la Universitat...

Hi vaig formar part, fa anys, amb el rector Nadal Batle, en representació de CCOO. Ha tingut diversos Presidents, una única presidenta, tu, en aquests quatre anys que han acabat aquest desembre, nomenada a proposta del grup parlamentari de MÉS per Mallorca.

Et vull agrair especialment la feina que has fet en molts aspectes, com reconeixen membres de la Junta de Govern de la nostra universitat, però en vull destacar dos que he conegut directament. L’acord signat amb l’OCB la Junta presidida per Jaume Mateu en el període 2014-2018, d’acostar la feina del professorat universitari als pobles, oferint conferències a la xarxa territorial de l’entitat cultural. Com a Presidenta de l’Obra de Marratxí vàrem organitzar dues trobades ben profitoses, amb els professors Antoni Alcover i Llorenç Valverde, que ara record. Altres delegacions igualment conegueren els avenços en recerca.

Igualment el cicle Dones que inspiren, convidant expertes feministes de diversos àmbits, que vingueren a Palma a compartir amb nosaltres la seva tasca als mitjans de comunicació, o com a creadores, filòsofes, filòlogues...

L’acord signat amb na Maria Morell per finançar treballs d’investigació relacionats amb el feminisme a les nostres illes. Un bon exemple de relacions de la Universitat i la nostra societat.

He conegut el contingut de la teva carta de comiat, i en vull reproduir unes línies:

Finalment, i respecte d’aquesta universitat, que després de quatre anys també la sent un poc la meva, vull dir-vos que el fet d’haver-la poguda conèixer un poc ha fet que l’estimi i que en valori la bona gent i la bona feina que hi fa. Per això mateix, em preocupa que la nostra comunitat no la conegui prou ni que aprofiti els coneixements que s’hi generen. Ai las!, un dels objectius d’un consell social com cal!

Necessitam que la nostra universitat pública no sigui una més, sinó una de les millors, i no solament en creació i formació intel·lectual, sinó, i sobretot, en compromís i exemple socials. Som un àmbit massa privilegiat i no podem renunciar-hi.

Us enviï tot l’afecte i us don les gràcies per tot el que he pogut aprendre de tants de vosaltres.

Crec que expresses ben clarament allò que han estat els teus propòsits, entre d’altres, acostar la UIB una mica més a la nostra societat, unes passes que esper tinguin continuïtat.

Gràcies Francisca per la responsabilitat i la dedicació que has demostrat en assumir aquests quatre anys de feina afegida. Gràcies per la teva honestedat, pel teu compromís, per la teva sororitat feminista.

En aquests dies de bons desitjos, de festes, aprofit per desitjar-te que puguis gaudir-les amb la teva gent, i a la vegada, desitjar tots els millors encerts a la Presidència i tot l’equip que començaran la nova etapa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Tià:
Ses monges es diuen tambe "sors", que en llengua occitana vol dir germanes, mentre que es frares es diuen així perquè ve de "fraire", que vol dir germà. Sa sororitat seria com sa fraternitat però en clau femenina, defensant-se ses mateixes dones de tot allò que atempti contra sa seua pròpia condició

I un salut des d'aquí a na Francesca Mas, una de ses meues mellors i més admirables amigues

Valoració:2menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any


I això de "sororitat" què és, una associació de monges?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris