algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Cinquè Foro de Fundacions Sobiranistes

El divendres 6 de desembre s’ha celebrat a Santiago el cinquè Foro de les Fundacions Sobiranistes hi participaren: Fundacions Darder Mascaró de Mallorca, Iratzar, Alkartasuna, Alternatiba, i Ipar Hegoa d’Euzkadi, Galiza sempre, Obradoiro da Ideas i Monxo Reboiras de Galícia, Fundació Irla, Ciemen i Poble lliure de Catalunya.

Aquesta cinquena trobada és una passa més en l’espai comú de reflexió del sobiranisme. Una primera part es dedicà al funcionament intern d’aquest Foro. S’aprovà el balanç econòmic del 2019 i el Pressupost pel 2020 així mateix s’encarregà a diferents membres, l’elaboració d’una proposta de pàgina web, presència a les xarxes socials, una proposta de logo i una proposta de fórmula jurídica d’aquest espai que es durà per a la seva aprovació, en el sisè Foro a celebrar el mes de febrer a Donosti.

Així mateix es va fer una primera pluja d’idees entorn de les línies estratègiques del full de ruta a desenvolupar a partir de l’any vinent, que s’hauran de debatre i aprovar en aquesta pròxima trobada del mes de febrer.

També es va aprovar la data de la Primera Escola de formació Sobiranista, s’ha hagut d’ajornar dues vegades per la continuada convocatòria d’eleccions i que es durà a terme el 14 i 15 de febrer a Donosti. Es varen aprovar les línies generals del programa d’aquesta que es publicarà abans d’acabar l’any. Es pretén que aquesta escola aglutini a un centenar de participants. L'objectiu de la mateixa és la formació de joves futurs quadres del sobiranisme a la vegada que sigui un lloc de trobada, de coneixement mutu, d’intercanvi d’experiències de les diverses realitats nacionals.

A les dotze del matí férem un petit recés per assistir a l’acte convocat pel BNGa, una cadena humana envoltant el Museu do Pobo Galego, i un mítin a la plaça del 8 de març, amb les intervencions d’ Ana Miranda eurodiputada, Néstor Rego recentment elegit diputat al Congrés i Ana Pontón portaveu nacional del Bloque Nacionalista Galego. Acte per constatar l’esgotament de l’actual marc constitucional espanyol, reivindicar la plurinacionalitat, el dret a decidir i la república gallega.

En el debat posterior es va constatar la coincidència a l’hora de qualificar la situació política actual com a de crisi d’Estat. Per una banda l’amenaça que suposa el creixement de l’extrema dreta i les posicions de la dreta involucionista, per l’altra les dificultats que comporta trobar una via de sortida a l’actual crisi des d’una òptica de més justícia social, de resposta radical a l’emergència climàtica, el combat al patriarcat imperant a les institucions, i l’assumpció de la realitat plurinacional de l’estat, sortida que requereix diàleg i més democràcia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per som-hi, fa dervers d'un any

Aquest és el camí, UNITAT.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris