bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tenen res a celebrar la majoria de catalans el dia de la constitució espanyola?

Sembla que no, o com a mínim això és el que es pot llegir per les xarxes socials, on surten acudits sobre el tema. He parlat d’una majoria de catalans, perquè és el que crec, i l’única manera de saber-ho és fer un referèndum. El qui no vol fer aquest referèndum és perquè es troba en minoria. Si pensessin que són majoria no tendrien cap inconvenient a fer-lo. El nombre és bo de comprovar. Sempre que es convoca els independentistes o els que volen autodeterminar-se a manifestar-se, es compten per milers i centenars de milers, i el dia 6 de desembre, el dia que segons els espanyols és el de la Constitució, s’ha convocat una manifestació d’unionistes per celebrar la Constitució, i es comptaven per centenars els assistents. Els “C's” no hi ha assistit, segurament perquè hi hvia pancartes contra la violència de gènere. L’acte, per tant, ha estat aclaparat per Vox, amb Abascal al seu davant.

El tal Abascal ha encapçalat aquesta manifestació després de no presentar-se l’acte d’adhesió a la Constitució que es feia a Madrid. Ell ho ha justificat amb el seu llenguatge guerrer i extrem, que no hi anava, perquè no es volia fer amb els que pacten amb els colpistes o terroristes, qualsevol cosa d’aquestes diuen i així justifiquen els seus actes d’extrema dreta.

Poden la majoria de catalans acceptar una constitució que s’utilitza per empresonar polítics catalans i per fer exiliar-ne altres. La majoria d’espanyols creuen que la Constitució permet l’existència de la democràcia a l’Estat espanyol, fet es posa en dubte o no es creu per part de la majoria de catalans.

La majoria de catalans es troben com si estiguessin tancats en una gàbia o en un carreró sense sortida, Ja que són minoria respecte a la resta de l’Estat, ocupen una superfície més petita i són una quarta part en qüestió de població. La majoria de catalans creuen que són un sol poble que es troba sotmès a un altre o com a mínim, es troben colonitzats. En canvi, la majoria d’espanyols que són quatre vegades més que els catalans, creuen que l’Estat espanyol es un sol poble i que els catalans hi estan inclosos, i, per tant, en qüestions com un possible referèndum, que crec que la Constitució no prohibeix, haurien de votar tots. Sempre es votaria en contra dels catalans, ja que els espanyols pensen diferent.

És per aquesta qüestió que el politòleg alemany Andreas Oldenbourg, ha escrit un article en el diari conservador Die Welt, que pel fet de ser una minoria i no poder canviar les normes, les que es legislen o les que existeixen a la Constitució, la democràcia els ha d’atorgar algun dret. No es poden quedar sense drets, pel fet de ser minoria. Doncs, sí, afirma que els en queda un de dret, el de la desobediència. La majoria de catalans tenen dret a la desobediència. Afirma que no es pot seguir la norma de la majoria, ja que si un dia es fes un referèndum d’autodeterminació en el qual hi participassin tots els espanyols, aquests no permetrien l’autodeterminació dels catalans, i el problema existent, quedaria sense resoldre.

Queda clar, per tant, que el problema que té el poble català, l’ha de resoldre el poble català, perquè si no es fa així, el problema existent queda sense resoldre i si la Constitució espanyola no serveix ni permet resoldre el problema català, aquesta Constitució no és del poble català, encara que la votassin en el seu dia; per tant, el dia 6 de desembre, la majoria de catalans no tenen res a celebrar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per democràcia, fa dervers d'un any

Davant la prostitució, no hi ha res a celebrar. De lògica.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris