cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Els acords de MÉS amb ERC per la investidura de Sánchez han d'incloure mesures a favor de la llengua catalana

MÉS per Mallorca ha anunciat aquest dijous que ha tancat un principi d'acord amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) perquè s'incloguin reivindicacions 'històriques' de les Balears en la negociació de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern d'Espanya.

MÉS ha explicat que «la idea és condicionar la investidura de Pedro Sánchez amb compromisos concrets» respecte a Balears. Amb tot, MÉS i ERC han coincidit en la necessitat de «formalitzar una taula de diàleg amb el govern estatal per trobar una solució a Catalunya».

Els «tres punts de partida que per a MÉS són irrenunciables» són la revisió del model de finançament -incloent la part fiscal del Règim Especial de Balears-; un conveni de mobilitat sostenible que permeti implantar el tren de Llevant i el tramvia de Palma; i un conveni per finançar infraestructures de depuració i abastiment d'aigua.

Les reivindicacions plantejades per MÉS són molt positives per al conjunt de la ciutadania de les Illes Balears, però cal afegir mesures concretes, que es poden promoure des del govern espanyol i des de les Corts, per afavorir la plena normalització de la llengua catalana a les Balears que, sens dubte, repercutiran en una major cohesió social i en un major benestar de tota la ciutadania.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris