cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
27°

La sedició dels constitucionalistes

S'acosta el dia de la constitució espanyola i, per tant, la processó de fariseus que fan professió de fe constitucional, per bé que, en general, ni s'han molestat a llegir tot el text i encara menys s'han proposat de fer-lo complir.

Començant per Felipe VOX i acabant pel darrer militant del partit polític en liquidació Ciudadanos, s'autodenominen 'constitucionalistes' i, en realitat, són una guarda d'impostors que defensen amb fanatisme sospitós una mena de text sagrat que incompleixen cada dia.

Els constitucionalistes de nova planta no es cansen de llançar la constitució contra tot aquell que no pensi com ells però en la seva lectura no solen passar de l'article 8 (el que legitima la violència per defensar la independència i la unitat de la pàtria, cosa, per cert, que quan ho fan els altres ho consideren terrorisme), a no ser que sigui per botar directament al 155, que, segons ells, els dóna dret a suspendre l'autogovern d'algun territori.

No som sospitós de ser constitucionalista, però a diferència de la majoria de zombis abduïts per la fe constitucionalista, he llegit amb detall el text constitucional i sense ànim d'allargar-me excessivament, vos puc explicar, sobretot als que s'autoanomenen constitucionalistes, què diuen alguns dels articles de la carta magna espanyola.

L'article 47 de la constitució espanyola diu que els ciutadans de l'estat espanyol tenen dret a un habitatge digne i que els poders públics han d'impedir l'especulació. La realitat és que actualment fa falta tota una vida per poder comprar una casa, la qual cosa no deixa de ser una paradoxa.

L'article 31 diu que tothom contribuirà al sosteniment de la despesa pública segons la seva capacitat econòmica mitjançant un sistema tributari just. El fet és que la principal font de recaptació fiscal és l'IVA, un tribut que grava tothom per igual. Pels que no ho sabeu encara, vos record que les empreses de l'IBEX 35 gairebé no paguen imposts. Per no parlar de les SICAV, dels papers de Panamà, els paradisos fiscals, les amnisties fiscals...

L'article 35 afirma que tots els ciutadans tenen el deure i el dret al treball i assenyala que no hi pot haver discriminació per raó de sexe. El cert és que a dia d'avui, l'estat espanyol té una de les taxes d'atur (20%), d'atur juvenil (50%) i de temporalitat (23%) més alta de la Unió Europea i les dones que poden accedir a un lloc de feina, continuen sent tractades com a treballadores de segona, amb una bretxa salarial del 20%.

L'article 44 obliga els poders públics a promoure la investigació científica i tècnica. Bé, no sé si riure o plorar...

L'article 41 diu que els poders públics han de mantenir una seguretat social pública per a tots amb assistència i prestacions suficients. La veritat és que les llistes d'espera, en molts casos, superen l'any, el percentatge de llits per habitant és espantós i els malalts moren, literalment, als passadissos dels hospitals.

L'Article 50 diu que els poders públics han de garantir mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans durant la tercera edat. La realitat és que la immensa majoria de jubilats no arriba a una pensió de 700 euros i el Govern espanyol ha dilapidat la 'guardiola' de les pensions.

L'incompliment de la constitució per part dels autoanomenants constitucionalistes és tan repetida, constant i contumaç, que fa empal·lidir els suposats incompliments dels líders independentistes catalans empresonats. I resulta tant greu, tumultuària i violenta que deu constituir, com a mínim, un delicte de 'sedició'.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa 8 mesos

Els polítics i votants d'extrema dreta probablement estarien conformes en què es reformàs la Constitució, suprimint-hi la majoria dels articles comentats en aquest escrit.

Valoració:6menosmas
Per democràcia, fa 8 mesos

Què esperen què hem de fer amb una constitució que no l´hem votada i amb un estatut retocat per la corruPPció Ñola del 76 ?
No ens estarem amb els braços plegats, això segur que no !
Si els Ñols no es volen posar les piles, ja ens les posarem nosaltres i farem el que hagim de fer. I que després no es queixin !!

Valoració:6menosmas
Per Maccarroni, fa 8 mesos

En nom de Deu, de les Escritures, la inquisicio va cometre tota mena d'atrocitats. Si de veritat fossin democrates, donarien cumpliment a la Constitucio, no la prostituirien en benefici propi.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris