nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 29°
28°

Eines per poder actuar localment

Amb motiu de la reunió amb la presidenta del Govern i de l'inici de la Cimera pel Clima (COP25) i de la Cimera Social pel Canvi Climàtic, el GOB ens ha recordat algunes de les apostes de futur que caldria implementar a les Illes Balears, les quals, òbviament, compartim.

- Cal invertir i apostar per una diversificació real de l’economia, invertint en formació i recuperació d’oficis i indústries manufactureres que permetin garantir la producció local dels bens materials que sostenen la vida.

- Cal ressituar al centre de l'economia les necessitats humanes i l'entorn que possibilita la vida i planificar el desenvolupament d'una economia que corregeixi la hipertròfia turística que vivim i deixar d’enaltir el turisme com a base de la nostra economia.

- Cal aturar l'especulació (evitar la tinença especulativa de solars sense usos específics i de terrenys rústics sense activitat productiva), abordar la reconversió sense creixement, la desclassificació de sòl urbanitzable i la protecció integral del sòl rústic.
- Cal situar la protecció i conservació del patrimoni natural entre les prioritats polítiques, assumint la responsabilitat que ens pertoca pel que fa a conservació de la biodiversitat en un escenari de gran intensitat d’activitats humanes i pèrdua global de biodiversitat.
- Cal abordar polítiques de contenció en el consum d'aigua, energia i la producció de residus.

- Cal revisar conjuntament i amb una visió integral de la mobilitat, tots els instruments normatius i de planejament que afecten diferents aspectes de la mobilitat i que encara a dia d’avui, es segueixen gestionant com a qüestions inconnexes i diferenciades: carreteres, mobilitat de persones i mercaderies, transport turístic, vies municipals, transport públic...

Per assolir aquests objectius des de les Balears, és imprescindible que disposem de plenes competències en Costes i litoral, ports i aeroports, finançament per a transports, planificació energètica i fiscalitat.

Des de la societat civil haurem d'empènyer més. Des de les institucions no n'hi ha prou amb bones paraules i amb declaracions formals d'emergència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris