cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
21°

S’ha celebrat la quarta Assemblea de MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca ha tancat el llarg periple congressual de la seva quarta Assemblea, feta en tres trobades. La primera per debatre la ponència d’Organització, que va rebre moltes esmenes a la proposta original. La segona, la ponència Política, rica en aportacions diverses. La tercera, divendres 29 amb l’elecció de la nova direcció: Permanent i Coordinador, Comissió Executiva i Consell Polític.

No és habitual en organitzacions polítiques un debat tan llarg i tan ric. Estàvem acostumades a Congressos d’un dia i mig, sempre amb presses als debats en plenaris, treball en comissions, i llistes tancades a la direcció. MÉS ja va innovar en la seva creació, l’any 2013, una persona un vot, independentment de quin origen partidari tingués. Ara també ha creat un precedent, amb una Assemblea congressual amb temps suficient, amb una feinada prèvia d’organitzar els debats de les esmenes per part dels ponents.

Potser el primer dia, els debats sobre l’organització pecaren d’excés d’esmenisme, o parlamentarisme, si voleu. S’ha mantingut la formació oberta als simpatitzants, participativa. Com es va recordar en l’acte de cloenda per part d’un convidat, avui en dia s’ha de valorar i molt el que significa participar en una formació partidària. En temps difícils d’individualisme duit als extrems, l’esforç voluntari, la dedicació, la generositat en la militància política l’hem de veure en positiu, i més des de les esquerres, persones que treballen per a la transformació de la societat, per fer-la més justa, més solidària, més igualitària.

La segona sessió, el debat de la ponència política va marcar les línies estratègiques de la formació, els pilars sobre els quals fonamenta la seva acció política i el seu horitzó a llarg termini. Ecologisme, sobiranisme, feminisme amb tot el que comporten aquests termes, els fonaments de polítiques d’esquerres, de defensa del medi ambient en temps d’emergència climàtica, de voler decidir sobre tot allò que ens afecta com a societat, des del finançament de les nostres institucions per a millorar els serveis públics, fins a si volem més transport ferroviari, o millor sanitat pública, o els serveis socials més eficaços, més eficients, si volem una educació millor, i sobretot que tinguem la capacitat d'interlocució amb l’Estat amb respecte. I, no ho dubteu, en perspectiva de gènere, no només de les dones de MÉS, si no amb coresponsabilitat dels homes feministes que treballin conjuntament per aconseguir una altra manera de fer política, amb menys testosterona...

Finalment la darrera trobada, l’elecció de les persones que han de dirigir MÉS per Mallorca. En Toni Noguera coordinador amb un equip de set persones, formaran la Permanent, el dia a dia de la formació. Dones i homes entusiastes, amb una forta càrrega de responsabilitat i voluntat de fer-ho el millor possible. També la resta d’òrgans, la Comissió Executiva, el Consell Polític, la Comissió de Garanties... Combinació de gent jove i no tant, experiència i voluntats d’aprenentatge.

Comença una nova etapa a MÉS per Mallorca, en temps difícils a la nostra societat. Tenim necessitat de coordinar esforços entre forces polítiques germanes de cada una de les illes. Perquè tenim tasques urgents, hem de fer pinya i ferma enfront de les forces d’extrema dreta que són presents a les nostres institucions, fer pinya i ferma en defensa de les llibertats democràtiques, no regalades, aconseguides gràcies a la lluita de moltes persones.

Tenim molts reptes, hem de ser capaços de dur-los endavant, amb compromís, amb coratge i convenciment que la transformació d’aquesta societat injusta, insolidària, patriarcal, requereix eines potents com serà MÉS per Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris