algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Free Assange

L’any 2006, Julian Assange va fundar Wikileaks, un portal web que serveix per filtrar i emmagatzemar informació no pública (amb diversos nivells de confidencialitat) procedent dels arxius de governs, institucions polítiques i militars, organitzacions internacionals i grans corporacions.

L'objectiu de Wikileaks és la defensa dels drets humans i de la transparència i la lluita contra l’opacitat del poder.

Wikileaks ha destapat desenes de milers d'informacions confidencials sobre incidents militars, corrupció del poder i operacions fosques.

El novembre del 2010 el govern dels EUA inicià una investigació per tal d’imputar Assange.

El juny del 2012, el fundador de Wikileaks demanà asil polític a l’ambaixada d'Equador a Londres, que li fou concedit.

El febrer del 2016, el Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de les Nacions Unides es pronuncià en contra de la persecució a Assange.

Des de l’ambaixada equatoriana continuà el seu ciberactivisme publicant, entre d’altres, correus de la candidata Hillary Clinton en la campanya presidencial dels Estats Units del 2016, donant un suport contundent al sobiranisme català durant el Referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i denunciant la repressió posterior.

El març del 2018, però, el govern d'Equador li tallà la connexió a internet, cosa que comportà que al setembre hagués d'abandonar el seu càrrec d’editor en cap de Wikileaks. A l’octubre el govern equatorià imposà a Assange noves restriccions i, al desembre, el president Lenín Moreno l’instà, sense èxit, a abandonar l’ambaixada. L’11 d’abril de 2019 la policia metropolitana de Londres el detingué, i al mateix temps el president de l’Equador li retirà l’asil.

Avui, Julian Assange roman injustament empresonat i el món, que ell ha ajudat a fer més transparent, no li pot donar l'esquena.

No oblidem la situació injusta que pateix Julian Assange. Reclamem la seva llibertat. Free Assange.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris